Annons

Annons

Annons

Tierps vårdcentral inför självbetjäningsterminal: "Smidigare incheckning och betalning"

Efter lyckade tester går nu Region Uppsala vidare och inför självbetjäningsterminaler på fler platser – bland annat på Tierps vårdcentral.

Via en självbetjäningsterminal kan patienten själv registrera sin ankomst och inom Primärvården även betala med kort eller med faktura – något som sparar tid och skapar ett bättre flöde.

Terminalerna finns redan på en del platser och kommer nu att fortsätta införas på bred front överallt inom Region Uppsala. På Akademiska sjukhuset startar breddinförandet 13 november, bland annat på urologen och neurologen, och pågår sedan fram till sommaren 2018.

Annons

Annons

Inom Primärvården finns det i dag självbetjäningsterminaler på Svartbäckens vårdcentral och Gränbystadens vårdcentral i Uppsala.

Tierps vårdcentral inför sin självbetjäningsterminal 15 november och sedan följer cirka en vårdcentral per vecka. Även Hälsa och habilitering och Lasarettet i Enköping inför terminalerna.

– Självbetjäningsautomaterna bidrar med smidigare incheckning och betalning, inte minst då det är många besökare samtidigt. Det ger också mer tid för de som behöver personlig hjälp i receptionen, säger Malena Ranch, ordförande i vårdstyrelsen, i ett pressmeddelande.

– Nu använder vi modern teknik för att göra det enklare för patienterna och de anställda inom vården. Genom att patienterna själva kan checka in blir patientflödena smidigare samtidigt som patientsäkerheten ökar, säger Vivianne Macdisi, ordförande i sjukhusstyrelsen.


Martin Looyenga

026-15 93 78
martin.looyenga@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan