Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skräcktacklingen på Daniel Paille

Efter överfallet – NHL-stjärnan har sökt Paille för att visa sitt stöd: "Hatar att se sånt"

Brynäs Daniel Paille och NHL-stjärnan Patrice Bergeron var goda vänner under tiden i Boston.

Efter tisdagens överfall har en orolig Bergeron försökt komma i kontakt med sina förre lagkamrat.

– Jag har inte fått något svar än, men hoppas att Daniel är okej, säger han till NBC.

NHL-stjärnan Patrice Bergeron, till höger, är orolig för sin vän Daniel Paille. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån (vänster) samt TT Nyhetsbyrån (höger).

Annons

Det var i tisdagens skandalmatch i Champions Hockey League som Adler Mannheims Tomas Larkin stod för ett brutalt överfall på Brynässpelaren Daniel Paille.

Larkin fick fyra matchers avstängning och har sedan dess bett om ursäkt. Brynäs tyckte att straffet var på tok för lindrigt och hotar nu med att aldrig spela CHL igen.

En som har sett tacklingen är Boston Bruins-stjärnan Patrice Bergeron, god vän och före detta lagkamrat med Daniel Paille. Och kanadensaren blev skakad.

Annons

Annons

– Det var väldigt jobbigt att se honom bli tacklad på det sättet. Man undrar vad han som tacklade tänkte på, säger Bergeron till NBC Sports.

– Det är svårt att se utifrån videon om smällen tar helt och hållet mot huvudet, men oavsett vilket så hatar man att se sånt. Jag hoppas bara att "Paillsy" är okej, fortsätter Bergeron.

MER OM BRYNÄS

► Läs också: Larkin bryter tystnaden efter överfallet – ber om ursäkt: "Inte min avsikt att skada"

► För Plus-kunder: Bara fyra matchers avstängning – men Brynäs klubbdirektör manar till lugn: "Vi har inte hela bilden än..."

► För Plus-kunder: Brynäs rasar – men tänker inte polisanmäla: "Det dom gör är en katastrof – bör bli avstängda i månader"

Annons

Läs också: Efter skandalmatchen i CHL – Brynäs kan bojkotta turneringen

Annons

► Läs också: Pailles första ord efter hjärnskakningen – sågar CHL: "Prioriterar inte spelarnas säkerhet"

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy