Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skräcktacklingen på Daniel Paille

Efter skandalmatchen i CHL – Brynäs kan bojkotta turneringen

Efterspelet kring Thomas Larkins tackling på Daniel Paille fortsätter.

I ett uttalande på Brynäs hemsida säger Johan Stark att klubben kommer att fundera på deras fortsatta deltagande i turneringen baserat på samtal med CHL och SHL.

"Utifrån de samtalen kommer vi besluta vilka åtgärder Brynäs IF kommer att ta kopplat till fortsatt deltagande i CHL samt eventuella civilrättsliga åtgärder", skriver Stark i ett uttalande på klubbens hemsida.

Johan Stark har uttalat sig kring Thomas Larkins dom och säger att klubben kommer fundera på sin fortsatt medverkan i CHL.

Bild: Johanna Hejdenberg

Annons

Domen för Thomas Larkins tackling på Daniel Paille sattes till fyra matcher av CHL:s disciplinnämnd. En dom som många anser vara för kort.

Brynäs själva har reagerat på domen och i ett uttalande på klubbens hemsida skriver klubbdirektören Johan Stark om klubbens syn på det som hänt.

Annons

Där meddelar han att klubben reagerat på att olika regler gäller när det kommer till lag och spelare är olika beroende på vilket land de kommer ifrån och de regler som de olika hockeyförbunden har.

Stark meddelar också att klubben fortsätter prata med både CHL och SHL om domen och att hur dessa samtal artar sig kan påverka klubbens fortsatta medverkan i Champions Hockey League samtidigt som de kan komma att ta till civilrättsliga åtgärder.

Annons

"Vi är inte nöjda med de straff som CHL har delat ut. Vi avvaktar nu hur det Tyska ishockeyförbundet kommer att agera. Vi reagerar också på att konsekvenser i CHL är olika för lag och spelare beroende på vilket landsförbund de tillhör. Det är inte acceptabelt" skriver han och fortsätter:

"Vi kommer fortsätta vår dialog med ledningen av CHL och även SHL. Utifrån de samtalen kommer vi besluta vilka åtgärder Brynäs IF kommer att ta kopplat till fortsatt deltagande i CHL samt eventuella civilrättsliga åtgärder".

Läs också: Pailles första ord efter hjärnskakningen – sågar CHL: "Prioriterar inte spelarnas säkerhet"

För Plus-kunder: Bara fyra matchers avstängning – men Brynäs klubbdirektör manar till lugn: "Vi har inte hela bilden än..."

Annons

För Plus-kunder: Stjärnan tillbaka på is – berättar: "Jag måste spela med ett specialskydd"

För Plus-kunder: Brynäs rasar – men tänker inte polisanmäla: "Det dom gör är en katastrof – bör bli avstängda i månader"

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy