Annons

Annons

Annons

Annons

Gnäll inte, Östling!

Tiderna förändras. I USA 1961 stod president John F. Kennedy och sa till medborgarna  “Fråga inte vad ditt land kan göra för dig; fråga vad du kan göra för ditt land”.

Text: 

I Sverige 2017 står Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling och gör en bakvänd Kennedy. “Vad fan får jag?” frågar han sig bittert och ger därigenom den skamlösa girigheten ett ansikte. Ställd inför en flodvåg av kritik medger han att uttalandet var “lite slarvigt”.

Slarvigt? Ja, kanske det, men vi fick i alla fall veta hur han innerst inne känner det. Vi är nog många som idag förundras över den märkliga syn på medborgerligt ansvar som kan få en direktör, med pengar som gräs, att likt en gigantisk ekorre klampa omkring i länder som Malta och Luxemburg och stuva undan massor av miljoner här och massor av miljoner där. Allt för att slippa betala skatt i Sverige!

Annons

Annons

Vårt land behöver skatteintäkter för att betala vår gemensamma välfärd. Det begriper nog till och med Svenskt Näringsliv. Ni som badar i pengar har råd att betala skatt. Gnäll inte! Fråga er vad ni kan göra för ert land!

IF Metall Rörgruppen på Sandvik

Annons

Annons

Till toppen av sidan