Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skräcktacklingen på Daniel Paille

Efter brutala överfallet på Brynässpelaren – beslut nästa vecka om Larkin ska förhöras

Det har gått tre veckor sedan överfallet på Brynäs Daniel Paille.

Kammaråklagaren Joakim Johansson har inlett en förundersökning om misshandel mot Adler Mannheims Thomas Larkin – och räknar med att förhöra honom snart.

– Då får han ge sin syn på det här. Och så kommer jag ta del av de utredningshandlingar som finns och ta ställning till om åtal ska väckas, säger Johansson till Sportbladet.

Adler Mannheims Thomas Larkin, i vitt, brottas med Brynäs Lukas Kilström efter den förstnämndes tackling på Daniel Paille. Bild: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Annons

Thomas Larkins överfall på Daniel Paille i Champions Hockey League blev en jättesnackis i hockeyvärlden.

Nu har kammaråklagaren Joakim Johansson, som polisanmälde Larkin för misshandel kort efter tacklingen, granskat tv-bilderna av händelsen.

– Jag har gjort stillbildssekvenser av materialet för att se var pucken och spelarna är när det här sker. Sen kommer jag göra en bedömning om man kan anta att han är skyldig till misshandel eller ej. Det jag framför allt tittar på då är om våldet utövas som en del av spelet eller om det är utanför spelet, berättar Johansson för Sportbladet.

Annons

Hans slutsats i nuläget är att han kommer att gå vidare i ärendet och förhöra Larkin. Men eftersom Adler Mannheim-spelaren bor i Tyskland måste han först skicka en begäran om hjälp till tysk polis.

Annons

– Min bedömning är att jag kommer göra det. Då får han ge sin syn på det här. Och så kommer jag ta del av de utredningshandlingar som finns och ta ställning till om åtal ska väckas. Det beror mycket på vad Larkin säger, vad hans uppfattning om det här är. Men det är en senare fråga om åtal, säger Joakim Johansson till Sportbladet.

Enligt tidningen hålls förhören sannolikt av tysk polis, och det är oklart när detta skulle kunna ske.

Joakim Johansson har i en tidigare intervju med Sportbladet spekulerat i att Larkins överfall skulle kunna resultera i två till sex månaders fängelse.

MER OM BRYNÄS

► (+) Hockeypuls SHL #7: Brynäs vändning, Örebros fall, trejder i svensk hockey och de bästa juniorerna

► (+) Sjödin om skadeläget i Brynäs: "Jag räknar inte med honom än på ett tag"

Annons

Annons

► (+) Sköna beskedet: Brynäs nye amerikan spelklar till matchen mot Rögle

► (+) Följ dagens Brynästräning – vi liverapporterar här

► (+) Jacob Markström om nya rollen – och hur han följer Brynäs: "Hoppas att det går bra"

► (+) Därför lämnar Johan Stark Brynäs: "Jag har basket i hela mitt DNA"

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy