Annons

Annons

Annons

Tennis

Hemmasegrar för Frank och Thea i Scandic Gefle Open

Drygt tvåhundra juniorer intog Gefle Tennisklubb under den gångna helgen när Scandic Gefle Open arrangerades för trettonde året i följd.

Text: 

På ett sätt slut cirkeln, segraren i den första upplagan av Scandic Gefle Open 2005 Richard Sandberg är nämligen numera heltidsanställd som tränare på GTK efter sejourer som tränare i både Tyskland, Norge och nu en av tävlingsledarna.

Flera klubbar som åker hit på gemensamma klubbresor, Mariehamn, Djursholm, Ö-vik och Saltsjöbaden hör till de ständigt återkommande. Trycket är så stort att anmälan måste stängas i förtid runt 200 anmälda, några fler stod på startlinjen och i runda slängar 300 matcher avverkades med start tidig morgon och de sista matchbollarna sattes runt midnatt.

Annons

– Vi har genom åren fått en bra rutin på hur vi ska genomföra tävlingen trots tight tidsschema, säger GTK:s klubbchef och huvudtränare Tobias Melin.

Publiken bjöds på två hemmasegrare i singelspelet och två i dubbel.

Annons

Årets bragd stod nog Frank Jansson för i PS14. Trots att Frank fått ställa om och tillfälligt spela enhandsbackhand efter ett armbrott under hösten gick han obesegrad genom turneringen, fem raka matcher utan setförlust. Semifinalen mot Östersund-Frösön’s Erik Novén var jämnast, segersiffrorna 7-5, 7-5. Det kanske är dags att permanent spela backhand med en hand och slice?

Thea Jagare skopade hem FS12A, men det krävdes ett tredje och avgörande set (spelas som matchtiebreak, först till 10) för att besegra Elsa Brenner, Saltsjöbaden i finalen. Thea tog dessutom en andraplats i FD12 tillsammans med Ida Hultqvist.

Tilde Jagare vann FD14 i par med Klara Sundström, Norrtälje och passade sedan på att besegra dubbelpartnern i semifinalen av FS14. I den avslutande finalen var Umeås Ida Johansson ett snäpp vassare och silver den här gången för Tilde.

PD10 vanns av Jean Arthus Strand i par med Jesper Ekhoff, USIF.

Övriga gävleresultat:

PS10: tävlingens största startfält, 37 spelare. Silver till Jean Arthus Strand som efter kvalseger besegrade lillebrorsan Edmond i semifinalen (Edmond som därmed knep bronset). Förlust i finalen mot dubbelpartnern Jesper Ekhoff.

Edward Silverstone vann sin kvalpool men förlorade i huvudtävlingens första omgång.

Annons

PS14: Elliot Bennerdt till åttondel som slutade med knapp förlust 6-7, 4-6.

Annons

Elias Dahl, Sandvikens TK och Caspian Höglund vidare till tredje omgången.

FS14: Hannah Pedersen till kvartsfinal

FS16: Silver till Ella Bäcklin efter finalförlust med minsta möjliga marginal 3-6, 6-4, 8-10 mot Alma Johansson, Mälarhöjden. Lisa Lundström förlorade seminfinalen mot samma Alma.

PS16/HSA: William Ehrenström och Max Jäderberg gick fram till varsin kvartsfinal.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan