Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ska svärmor 92 år frysa in julen?

"Var på besök hos kära svärmor, 92 år, och fick känna på kylan i lägenheten. Frös om händer och fötter hela tiden och då är jag ändå vid god hälsa och rörlig.", skriver insändarskribenten. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang)

Bild: TT

Annons

Nu är det väl kylslaget i Sandvikenhus lägenheter. Var på besök hos kära svärmor, 92 år, och fick känna på kylan i lägenheten. Frös om händer och fötter hela tiden och då är jag ändå vid god hälsa och rörlig.

Förstår att det blir otrivsamt/ohälsosamt för en gammal människa som mest sitter still. När svärmor påtalat för Sandvikenhus att det är kallt i lägenheten, blev svaret: du betalar inte för mer än 20 grader! (som vanligtvis är 19)

Annons

Annons

 

Funderade lite på varför det snålas med värmen, har Sandvikenhus skral kassa eller? Då skramlar det till utanför fönstret och en liten lastmaskin med snöskopa dundrar förbi. Kommer samma väg tillbaka i farlig fart. Ja det hade snöat lite så det behövde plogas. Men döm om min förvåning, nästan på en gång kommer en till liten maskin med schaktblad farande samma väg, och sedan tillbaka. Konstigt! tyckte nummer två, att ettan slarvade?

Det som snart fick mig att förstå vart pengarna går i stället för till värme för hyresgästerna var maskin nummer tre, som kom samma väg som ettan och tvåan, fram och tillbaka. Aldrig sett på maken. Nu ska ni veta att detta rör sej om en smal gång/cykelväg som till nöds får plats med en bil. I normalfallen ute i samhällena kör man med en maskin som har ställbart blad och tar allt i ett svep.

 

Observer1

Svar direkt:

Hej Observer1,

 

Jag vill börja med att beklaga att din svärmor fryser. För att kunna fastslå om det är något fel med hennes värmetillförsel i lägenheten så behöver hon antingen kontakta mig direkt eller göra en felanmälan hos oss så ska vi utreda det hela (antingen via 026-24 22 00 eller www.sandvikenhus.se). Sandvikenhus policy vad det gäller värme i lägenheterna ligger i linje med övriga bostadsbolag i Sverige (20-21 grader) och tar hänsyn till såväl hälsa, miljö som ekonomi.

Annons

Annons

Vad det gäller fordonen så behöver jag veta adressen det gäller så jag kan ta reda på om det var våra fordon och vad de hade för uppdrag eller om de tillhör någon entreprenör eller annan del av kommunen. Kontakta mig gärna!

Med vänliga hälsningar,

Thomas Nygren,

Driftchef Sandvikenhus, tel. 026-242335.

LÄS fler insändare här

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy