Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Längdskidor

Flera fina distriktsplaceringar när Sveriges juniorelit i längdskidor samlades i Östersund

Flera av distriktets juniorer utmärkte sig i helgens tävlingar av Scandic Cup i Östersund. Inte minst Elsa Wallin, som tog sig hela vägen till final i sprinten.

Bild: Ulf Palm/TT

Annons

Scandic Cup är fyra deltävlingar där Sveriges juniorelit tävlar. Den andra av dessa fyra avgjordes i helgen i Östersund. På lördagen var det klassik intervallstart över 5 km på de tuffa banorna i Östersund. På söndagen var det sprint i fri stil.

Lördagen bjöd på härligt vinterväder med sol och några minusgrader. För distriktets juniorer slutade Ida Palmberg från Högbo GIF på 20:e plats och klubbkompisen Ida Persson på en 27:e plats, bägge i klassen D19-20. I klassen D17-18 kom Ella Georgsson 21:a, Elsa Wallin 33:a och Moa Backlund 45:a, samtliga tävlandes för Högbo GIF. Emil Danielsson från Högbo GIF slutade 25:a i klassen H17-18 och Axel Åslund från Hedesunda IF på en 69:e plats.

Annons

Annons

FÖR PLUS-KUNDER: Dramatisk avslutning av Scandic Cup när Ossian Rosenberg förlorade spurtstrid: "Blev lite för stum"

På söndagen hade stormen Cora dragit in, men trots kraftiga vindar och tidvis kraftigt snöfall kunde sprinttävlingen genomföras. Här kom flera riktigt bra resultat. Elsa Wallin lyckades allra bäst och gick till final i D17-18 klassen. Ett fall i finalen resulterade i att hon slutade 6:a. I samma klass tog sig Ella Georgsson till semifinal och slutade på en 8:e plats totalt. I D19-20 tog sig Ida Palmberg till semifinal och slutade 12:a. Här var Ida Persson 24:a. Emil Danielsson tog sig också till semifinal i klassen H17-18 och slutade på en 12:e plats.

Scandic Cup fortsätter med tävlingar i Ulricehamn första helgen i februari.

LÄSARTEXT

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy