Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle

Valbo köpcentrum får ny ägare – säljs för över en miljard kronor

Valbo köpcentrum får en ny ägare. Eurocommercial förvärvar för 1,14 miljarder kronor.

– Det är ett utmärkt tillskott till vår svenska portfölj, säger Martin Bjöörn, chef för Eurocommercial Properties.

Text: 

På tisdagen blev det klart att Valbo köpcentrum får en ny ägare. Köpcentrumet säljs till Eurocommercial för 1,14 miljarder kronor med en direktavkastning på cirka 5,3 procent och förvärvet är delvis finansierat genom bolagets nyligen genomförda avyttringar av Mellby Center och 421 i Västra Frölunda.

Eurocommercial Properties är ett helägt dotterbolag till Eurocommercial Properties NV som är börsnoterat på Euronext och är en av Europas ledande köpcentrumspecialister. Eurocommercial bildades och etablerades på den svenska marknaden 2001 och äger åtta marknadsledande handelsplatser i Sverige, bland annat Bergvik i Karlstad, Grand Samarkand i Växjö och Ingelsta Shopping i Norrköping – och nu även Valbo köpcentrum.

Annons

Bild: Astrid Iselidh

Annons

– Valbo är i dag ett välfungerande köpcentrum med stor utvecklingspotential, och är ett utmärkt tillskott till vår svenska portfölj av externa köpcentrum av hög kvalité. Med Valbo fortsätter vi vår strategi att långsiktigt äga och utveckla de bästa köpcentrumen i större regionhuvudstäder i Sverige, säger Martin Bjöörn, chef för Eurocommercial Properties i Sverige, i ett pressmeddelande.

– Nu startar vi direkt arbetet med att se över och stärka upp centrumledning, förvaltning och drift. Vi kommer även investera i en omfattande förnyelse av köpcentret, tillägger Jonas Gustavsson på Eurocommercial Properties.

"Valbo köpcentrum har 70 butiker och restauranger fördelat på en uthyrbar yta om 37 200 kvadratmeter. Med en optimal placering längs E16 mellan Gävle och Sandviken och ett upptagningsområde på cirka 250 000 invånare är Valbo regionens starkaste köpcentrum", skriver Eurocommercial i pressmeddelandet.

Valbo köpcentrum omsätter i dag runt 1,1 miljarder kronor och ligger i Gästriklands största och starkaste handelsområde. Tidigare ägare var en internationell fond som förvaltas av bolaget CBRE Global Investors, som bland annat äger Tyresö Centrum i Stockholm samt olika köpcentrum runt om i Europa.

LÄS OCKSÅ:

Annons

Fastighetsjätte tar över Valbo köpstad

Annons

Flera nya butiker öppnar i Valbo köpcentrum – vi direktsände

Valbobutik påverkas när klädkedja med 260 anställda går i konkurs


Annons

Annons

Till toppen av sidan