Annons

Annons

Annons

Gävle

Elin Mellberg från Gävle hyllades på Cancergalan – gick bort kort efteråt

Gävlebon Elin Mellberg uppmärksammades för sin kamp mot spridd tjocktarmscancer vid måndagens Cancergala i TV4. Samma dygn gick den 39-åriga tvåbarnsmamman bort.

– Jag är inte rädd för att dö, jag är bara rädd för att lämna, sade Elin i ett gripande inslag som sändes under "Tillsammans mot cancer".

Text

Arbetarbladet har tidigare berättat om Elin Mellberg och hennes obotliga cancer.

– Min cancer är obotlig, men jag vill inte se det så, det låter så definitivt. Jag vill hellre kalla min sjukdom kronisk, sade Elin Mellberg i mars.

Annons

LÄS MER: Chockbeskedet för Elin, 39 från Gävle – drabbats av obotlig cancer

Annons

Egentligen skulle Elin ha varit på plats på galan, som sändes på TV4 i måndags, men sjukdomen satte stopp.

– Elin ville vara här ikväll, vi ville att Elin skulle vara här. Men sjukdomen stoppade henne. Hon har inte så lång tid kvar. Hon vilar hemma med sin familj. Cancer det är en elak jävla sjukdom. Tack Elin för att du ville berätta din historia och vi alla här inne vill skicka en varm kram till dig och din fina familj, sa programledaren Tilde de Paula Eby.

Senare samma kväll gick Elin Mellberg, som trots sjukdomen orkat samla in pengar till Cancerfonden, bort. Arbetarbladet har varit i kontakt med familjen.

Under TV4-galan fick tittarna se ett gripande inslag om Elin och hennes familj i Gävle. Se inslaget här (55 minuter in i programmet).

Bild: Jan Sundström & TV4.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan