Annons

Annons

Annons

Annons

Älvkarleby

Positiv rapport för Stora Enso: "Vi har nått en ny nivå"

Skogsindustrijätten Stora Ensos operativa rörelseresultat uppgick till 280 miljoner euro för det fjärde kvartalet. Utdelningen till aktieägarna föreslås bli 0,41 euro per aktie – en ökning för tredje året i rad.

Annons

Tack vare större volymer, högre försäljningspriser och ett bättre produktutbud nådde Stora Enso en operativ rörelsemarginal på 11,2 procent och resultatet före skatt landade på 209 miljoner euro.

Försäljningen uppgick till 2 511 miljoner euro och omsättningen ökade för fjärde kvartalet i rad.

– Vi har nått en ny nivå som ett företag för förnybara material. Transformationen har varit framgångsrik med en omsättning på över tio miljarder euro och ett operativt rörelseresultat för året på en miljard euro. Samtidigt har vi stärkt vår position i bioekonomin för framtiden, kommenterar Stora Ensos vd och koncernchef Karl-Henrik Sundström resultatet för fjärde kvartalet 2017.

Annons

Annons

För första kvartalet 2018 väntas omsättningen bli i nivå med eller något högre än fjärde kvartalets 2 511 miljoner euro 2017, och det operativa rörelseresultatet något högre än det resultat på 280 miljoner euro som redovisas för fjärde kvartalet 2017. Det finns inga planer på stora underhållsstopp under första kvartalet 2018.

Stora Enso har drygt 26 000 anställda och vid Skutskärsfabriken jobbar cirka 350 personer.

LÄS OCKSÅ: Lägre massapriser sänker Stora Ensos vinst

Till toppen av sidan