Annons

Annons

Annons

Annons

Strömsbro-Norrlandet

BoKlok planerar för 39 lägenheter i södra Hemlingby och 18 radhus i Lindbacka

BoKlok riktar blickarna mot Gävle igen – och planerar för 39 lägenheter i södra Hemlingby och 18 radhus i Lindbacka. Försäljningen kommer att starta i april i år och beräknad inflyttning är våren och sommaren 2019.

Text: 

Bolaget BoKlok, som drivs av Skanska och Ikea sedan cirka 20 år tillbaka, har byggt i Gävle tidigare och nu planeras det alltså för två nya projekt.

Området BoKlok Svärdet kommer att bestå av 39 lägenheter i södra Hemlingby, med planerad inflyttning sommaren 2019, och området BoKlok Fritiden kommer att bestå av 18 radhus i Lindbacka, med planerad inflyttning våren 2019.

Annons

LÄS OCKSÅ: Wennbergs handelsträdgård kan bli nytt bostadsområde

Annons

– Vi är glada över att kunna erbjuda fler hem i just Gävle. Här har vi byggt tidigare och våra bostäder då var väldigt populära, så det känns kul att nu ge fler människor chansen att bo klokt, säger Jonas Olsson, projektledare på BoKlok, i ett pressmeddelande.

Bostäderna i båda projekten kommer att byggas som bostadsrätter och försäljningen för båda områdena startar i april 2018.

Bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning där en turordningslista upprättas och kunder kommer att få välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

– Vi tycker att vårt tillvägagångssätt är det mest rättvisa. Genom att utesluta budgivning i försäljningen gör vi våra lägenheter tillgängliga för alla, utan att det tillkommer dolda kostnader eller att slutpriset blir mer än man förväntat sig. Vår grundtanke är att alla ska ha råd att bo bra, säger Jonas Olsson.

LÄS OCKSÅ: Kommunen inleder planarbete – nytt bostadsområde med 150 lägenheter kan bli verklighet i Strömsbro

Exempel på vardagsrum i en lägenhet i området BoKlok Svärdet i Hemlingby. Observera att bilden är en illustration och avvikelser kan förekomma i slutprodukten. Bild: BoKlok

Annons

Annons

Till toppen av sidan