Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nya Bruket i Sandviken – Området som samhället övergav

"Vi har påtalat detta många gånger för Sandvikenhus, men det måste gå så långt att det händer något värre. Varför agerar inte Sandvikenhus mer kraftfullt vid uppenbara fall av missförhållanden och vart finns Sandvikens kommun och polisen?", skriver insändarskribenten. Foto: Helena Nyman

Annons

Vi är många i Sandviken som de senaste dagarna chockats av händelserna på Nya Bruket. Först bränder och sedan ett mord. Mitt ibland oss. Tyvärr är vi som bor på området luttrade och inte förvånade. Vi ser dagligen kriminalitet såsom drogförsäljning, förstörelse, våld, felparkerade bilar, lösspringande hundar, personer som uträttar sina toalettbehov i källarna med mera.

Annons

För plus-kunder: Man skjuten till döds på Nya Bruket – grannarna i chock: "Jag såg kroppen bäras ut"

Vi har påtalat detta många gånger för Sandvikenhus, men det måste gå så långt att det händer något värre. Varför agerar inte Sandvikenhus mer kraftfullt vid uppenbara fall av missförhållanden och vart finns Sandvikens kommun och polisen? Deras närvaro blir nödutryckningar under dramatiska former, istället för att finnas på området och lära känna hyresgästerna. Då vet de tidigt var problem riskerar att uppstå och kan slå till innan det händer saker.

Annons

Nya Bruket är i stort behov av mer förebyggande insatser, inte fler fall av brott...Nu kräver vi polisnärvaro, mer kommunalt ansvar och ett bostadsbolag som på allvar kliver in på området.

Eller själva bo här. Det skulle vara intressant att veta hur många av beslutsfattarna inom bostadsbolag, kommun och polis som bor på Nya Bruket. Som har den här boendemiljön och som blir drabbade av brottsligheten. För Nya Bruket är i stort behov av mer förebyggande insatser, inte fler fall av brott. Området är värt att satsas på, även socialt. Det är i grunden fint och de flesta hyresgäster sköter sig och stör inte sin omgivning. Men de som stör och förstör riskerar att ta över och prägla platsen med en normlöshet som gör att övriga inte orkar, vill eller törs bo kvar. Nu kräver vi polisnärvaro, mer kommunalt ansvar och ett bostadsbolag som på allvar kliver in på området.

Annons

 

Orolig mamma och hyresgäst

LÄS fler insändare här:

Kan en hund bli hes?

Höjd vatten- och avloppsavgift hos Sandviken energi: "Fick ingen information"

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy