Annons

Annons

DHR i Gävleborg kräver ny assistansutredning nu!

"Det Stefan Löfven och Åsa Regnér ständigt säger, att det inte finns på kartan att försämra den personliga assistansen, är hyckleri.", skriver debattören.

Annons

Den 16 februari, läckte assistansutredningens kommande förslag ut. Det föreslås att barn under tolv år och äldre över 80 år ska förlora sin assistans, vilket är helt oacceptabelt. Lika förskräckligt är skrivningarna om att de som inte bedöms behöva 20 timmar eller mer per vecka för att äta, klä på sig, gå på toaletten och duscha ska få indragen personlig assistans.

Ingen med assistans ska heller enligt det läckta förslaget få umgås med familj och vänner, göra inköp, träna och kanske gå på bio någon gång mer än 2 timmar om dagen. Något de flesta människor ser som en självklarhet, men den friheten ska alltså inte gälla de som har rätt till personlig assistans idag. Vilket var den ursprungliga tanken med reformen.

 Ingen med assistans ska heller enligt det läckta förslaget få umgås med familj och vänner, göra inköp, träna och kanske gå på bio någon gång mer än 2 timmar om dagen.

Annons

LÄS OCKSÅ: Regeringen satsar offensivt på barnfamiljerna!

Annons

Det Stefan Löfven och Åsa Regnér ständigt säger, att det inte finns på kartan att försämra den personliga assistansen, är hyckleri. Utredningen har hela tiden haft instruktioner från regeringen att spara på assistansen, vilket nu visar sig i förslaget. Regeringen borde omedelbart ge nya direktiv till assistansutredningen. Eller ännu hellre – tillsätt en ny utredning. Börja om från början och gör det tillsammans med oss!

 

Lars-Göran Wadén

DHR (Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet) Gävleborg

Lars-Göran Wadén, förtroendevald inom DHR i Gävleborg. Foto: Privat

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy