Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

För oss fackliga är lärdomen glasklar: Vi måste intensifiera vårt jämställdhetsarbete

"Vägen mot ökad jämställdhet börjar alltid i det lilla. På bussen på väg hem från arbetspasset. I mötet med den enskilde medlemmen.", skriver debattören. Foto: Privat

Annons

Den 8 mars – internationella kvinnodagen – är en dag att hylla alla som står upp för ökad jämställdhet. Som aldrig viker när kvinnors frihet, trygghet och makt över sina egna liv begränsas eller ifrågasätts. För Kommunal är den feministiska övertygelsen en del av allt vi gör. Den 8 mars, precis som alla andra dagar på året, drivs vi av en vilja att göra rätt och göra jämställt.

Otroligt viktiga i det arbetet är de fackliga skyddsombuden på arbetsplatserna. Vägen mot ökad jämställdhet börjar alltid i det lilla. På bussen på väg hem från arbetspasset. I mötet med den enskilde medlemmen. Runt om i landet ställer skyddsombud upp i vått och torrt för att förbättra villkoren för sina kollegor. Samtidigt vittnar många fackligt förtroendevalda om en osäkerhet i vad uppdraget innebär och vilka verktyg som finns.

Annons

Annons

Inför 8 mars uppvaktar Kommunal arbetsmarknadsminister Ylva Johansson med tydliga krav för att stärka skyddsombuden, och därmed tryggheten och jämställdheten på svensk arbetsmarknad.

Nu måste deras möjligheter förbättras. Inför 8 mars uppvaktar Kommunal arbetsmarknadsminister Ylva Johansson med tydliga krav för att stärka skyddsombuden, och därmed tryggheten och jämställdheten på svensk arbetsmarknad.

Vi vill att utbildningarna som skyddsombuden går regleras i lag. Minst fem dagar ska en utbildning innehålla. Och som skyddsombud ska du känna dig trygg i att kunna vidareutbilda dig med minst en kompetensutvecklingsdag per år. Så får vi arbetsgivarna att prioritera arbetsmiljön på jobbet – och så säkerställer vi att du som skyddsombud har på fötterna om tryggheten på arbetsplatsen skulle hotas.    

En lagändring av det här slaget skulle också innebära ett erkännande av det viktiga arbete som skyddsombuden bedriver – och som Svenskt näringsliv gång på gång vill skjuta i sank. Så sent som i höstas kom en ny rapport där arbetsgivarna bland annat vill ersätta de regionala arbetsmiljö- eller skyddsombuden med oberoende arbetsmiljörådgivare. Det vore förödande för demokratin på arbetsplatserna och för den fackliga verksamhet som den svenska modellen till stor del består av.

Annons

Höstens många #Metoo-upprop lämnar oss med en tydlig hemläxa. För oss fackliga är lärdomen glasklar: vi måste intensifiera vårt arbete och driva våra krav med ännu högre röst. Nu hoppas vi att arbetsmarknadsministern ska gå oss till mötes – stärk skyddsombuden och öka jämställdheten, Ylva Johansson!

Annons

Barbro Andersson

avdelningsordförande Kommunal Mitt

Fler debattartiklar om internationella kvinnodagen:

"Kvinnor behövs i industrin och kvinnor behövs i IF Metall"

Ekonomisk jämlikhet mellan kvinnor och män

"Tre nyanser av vården" – kvinnor ska prioriteras

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy