Annons

Annons

Annons

Annons

Ockelbo

Skrek sexistiska glåpord till Ica Supermarkets personal – Arbetsmiljöverket kräver utredning

En kvinna gick till attack mot personalen på Ica Supermarket i Ockelbo sedan hon tröttnat på att köa. Händelsen anmäldes till Arbetsmiljöverket – som nu kräver en utredning av det inträffade.

Text: 

Det var 23 mars som en kvinna inte ville köa i kassan på Ica Supermarket i Ockelbo. Hon påstod att hon inte skulle hinna med tåget och att personalen förstört hennes liv, samt skrikit sexistiska glåpord till personalen.

"Vi skulle dra åt helvete och vi var idioter. Kunden kastade även varorna med kraft och övriga kunder blev rädda", står det i anmälan till Arbetsmiljöverket – som nu kräver att arbetsgivaren utreder och vidtar de åtgärder som behövs för att förebygga att något liknande inträffar igen.

Annons

Annons

I utredningen, som ska ha nått Arbetsmiljöverket innan 18 april, ska det framgå vilka rutiner och instruktioner personalen har för att hantera hot, våld och snatterier i verksamheten. Det ska också framgå vilka rutiner som finns för att stödja och hjälpa personal som blivit utsatt för obehagliga situationer.

LÄS OCKSÅ: Kvinna ville inte köa på Ica Supermarket – skrek sexistiska glåpord till personalen

Bild: TT

Annons

Annons

Till toppen av sidan