Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Fortsatt snösmältning och höga vattenflöden – förväntas bli värre

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för mycket höga vattenflöden lokalt i Gävleborg. Flödena förväntas dessutom bli värre och nå kulmen framåt helgen, meddelar Gästrike räddningstjänst.

Text: 

Den fortsatta snösmältningen resulterar i översvämningar i både de mindre och de medelstora vattendragen i vårt område, enligt Gästrike räddningstjänst.

Framåt helgen förväntas de höga vattenflödena bli ännu värre.

– Senaste dagarna har vi flera inrapporterade händelser som beror på de höga flödena och vi ser att det finns översvämningsrisk på flera håll i vårt område. Testeboån, Gavleån och Dalälven ser ut att nå mycket höga nivåer de närmaste dagarna, säger Robert Strid, räddningschef inom Gästrike räddningstjänst, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

LÄS OCKSÅ: Översvämning vid XL-bygg i Sandviken – personal räddar undan material från vattenmassorna

Översvämning vid XL-bygg i Sandviken under måndagen.

Bild: Aina Lundkvist

Räddningstjänsten och medlemskommunerna samarbetar och har fått förstärkningsresurser, från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) i form av översvämningsbarriärer som kan användas i hela länet.

Gästrike räddningstjänst informerar i pressmeddelandet om att det är klokt att kontrollera vad som gäller i just ditt område – och att du kan vända dig till din kommun för aktuell information kring översvämningsrisken.

LÄS OCKSÅ: Plus: Översvämningarna slår hårt mot Sandviken – här väller vattnet upp: "Det går inte att göra något"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan