Annons

Annons

Annons

Insändare
Till regeringen: "Betala tillbaka till alla psykiskt- och ekonomiskt misshandlade"

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nu har äntligen Arbetsförmedlingens rehabiliteringschef reagerat på att sjuka människor tvingas att skriva in sig som arbetssökande trots att de har läkarintyg.

"Är man sjuk ska man få sjukpenning från Försäkringskassan", säger Arbetsförmedlingens rehabiliteringschef Maria Kindahl till Ekot.

Hon får svar av ministern Annika Strandhäll, som själv skrivit regleringsbrevet till Försäkringskassan (FK), att sjuktalet måste ner och gett dem fria händer att utförsäkra sjuka människor. Antalet sjukskrivna som skickas till Arbetsförmedlingen (AF) för att söka jobb har ökat med 450 procent på tre år.

Det är dags att lägga alla kort på bordet och erkänna att regeringen stulit  20 -30 miljarder årligen ur den öronmärkta försäkring, som skulle fungera som skyddsnät.

Annons

Annons

Annika Strandhäll säger att regeringen har gett FK 800 miljoner, för att se till att de sjuka inte hamnar mellan stolarna. Då kan jag tala om vad de miljonerna har använts till – inte till att hjälpa de sjuka, utan för att anställa flera på FK för att hinna jaga de sjuka ut ur systemet.

Till råga på allt låtsas hon bli frustrerad över att människor hamnar i kläm. Hon frånsäger sig allt ansvar och skyller ifrån sig.

"FK har fått hård kritik i alla medier, för att ha tagit ifrån de behövande levebröd och tvingat dem att skriva in sig på AF trots läkarintyg" Foto: Johan Nilsson / TT

FK har fått hård kritik i alla medier, för att ha tagit ifrån de behövande levebröd och tvingat dem att skriva in sig på AF trots läkarintyg, och de som inte orkar söka jobb utförsäkras och fråntas den sjukpenningsgrundande inkomsten. Det är skandal!

Enligt FK ska de klara av ”normalt förekommande arbeten” och vad det är, anser AF inte är förankrat i verkligheten för de kan inte heller FK förklara.

Det är dags att lägga alla kort på bordet och erkänna att regeringen stulit 20 -30 miljarder årligen ur den öronmärkta försäkring, som skulle fungera som skyddsnät. Det har Folksams välfärdsanalytiker Håkan Svärdström deklarerat. Så det överskott i statens budget som Magdalena Andersson talar om, kommer från den stölden. Nu är det hög tid att betala tillbaka till alla psykiskt och ekonomiskt misshandlade och ge dem upprättelse och de ska även ha skadestånd för allt lidande!

Annons

Annons

En eloge till Maria Kindahl, som vågar säga sanningen och stå upp för mänskliga rättigheter!

Vanja Palm

LÄS fler insändare här:

Inför betyg tidigare i skolan!

Svar: Skandal att skjuta gässen – skräm bort dem i stället

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan