Annons

Annons

Annons

Annons

Längdskidor

Marcus Hellner avslutar karriären: "Väldigt svårt beslut att ta"

På söndagen meddelade Marcus Hellner att han väljer att avsluta skidkarriären.
Det skriver SVT, där Hellner berättar om sitt beslut.
– Det känns verkligen som att det är dags. Jag känner inte att jag har det hundraprocentiga driv som krävs, säger Marcus Hellner till SVT.

Bild: TT

Annons

Han är en av de herrarna som varit med längst och har tre OS-guld på meritlistan.

Men mer blir det inte. På söndagen meddelade Marcus Hellner i en intervju med SVT, att han väljer att avsluta karriären, 12 år efter sin debut i världscupen.

– Det är ett väldigt svårt beslut att ta. Det är en helt ny värld man kliver in i. Jag kommer att sakna mycket av det här som man har varit en del av. Framförallt alla personer och hela livet att vara en skidåkare, säger Hellner till SVT.

Annons

Annons

32-åringen har tre OS-guld, ett OS-silver, ett VM-guld och fyra VM-silver som sina främsta meriter, men hade det tungt under årets OS i Pyeongchang, där han fick åka hem utan medaljer, och utan att åka femmilen.

– Det där spelar inte in så jättemycket i beslutet. Det är klart att jag hoppats att det skulle vara en bättre säsong, men sån är idrotten. Man får inte alltid det man vill. Huvudsaken för mig själv är att jag känt att jag gjort allt jag kunnat. Jag har verkligen varit noggrann med allt det här året. Så jag kan ändå känna mig nöjd, säger Hellner till SVT om den gångna säsongen.

Han säger att beslutet är något som har vuxit fram under det senaste året, där han säger att han länge har känt att det senaste året var det sista.

Nu ser han fram emot att få tid till annat, som familjen.

– Det känns ganska skönt att inte ha någon plan för varenda dag längre. Det här med träningen hänger inte över mig längre. Det ser jag fram emot, säger Hellner till SVT.

Annons

Annons

Till toppen av sidan