Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ta Kommunals medlemmar på Ambulansen på allvar

"Som nog de flesta i vårt län vet införde arbetsgivaren Region Gävleborg jour på Ambulansen i början av 2016. Detta utan att samverka med medarbetare eller fackliga organisationer. Det ledde till att det blev turbulens och ilska mot beslutet samt att många besvikna slutade på Ambulansen. ", skriver Tord Andersson. Foto: arkiv

Annons

Som nog de flesta i vårt län vet införde arbetsgivaren Region Gävleborg jour på Ambulansen i början av 2016. Detta utan att samverka med medarbetare eller fackliga organisationer. Det ledde till att det blev turbulens och ilska mot beslutet samt att många besvikna slutade på Ambulansen.

Efter detta har man varit ute och diskuterat nya arbetstider och modeller där man betonat att det ska vara rättvist. Tyvärr har vi i Kommunal känt att vi inte bjudits in i dessa diskussioner. Efter att Region Gävleborg gjort upp med annan facklig organisation fick vi ett förslag att ta ställning till. Detta förslag skilde sig från det andra fått och kan inte ses som rättvist. Dessutom skulle detta förslag, för de flesta av Kommunals medlemmar, ge längre arbetstid utslaget över året än det som man har i de nuvarande centrala avtalen. Självklart kan vi inte acceptera detta.

Annons

Annons

Vi har nu under en längre tid begärt att få ett nytt förslag där det finns rättvisa, acceptabel arbetstid och ingen jour men tyvärr får vi inget nytt förslag. Vi vill snarast ha ett rättvist förslag att ta ställning till.

 

Tord Andersson

Ordförande Kommunal Mitt sektion Region Gävleborg

 LÄS fler debattartiklar här:

Sluta skylla på EU, regeringen!

S: Stoppa vinstjakten i välfärden

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy