Annons

Annons

Annons

S-kvinnor ställer klasskamp, kvinnokamp och antirasistisk kamp sida vid sida!

Text: 

Ge din röst till en S-kvinna i valet. Gå med i vår rörelse, låt oss förändra samhället, låt oss ge kvinnor lika villkor som männen. Nu är handlingens tid här, vi har tröttnat på att vänta!

Socialdemokratiska kvinnors feminism handlar om att utmana, ifrågasätta och omdana det samhälle som under sekler har styrts av män. Målet för S-kvinnor är ett jämställt och jämlikt samhälle, där alla människor lever i frihet och har lika stor makt över sina liv.

" Målet för S-kvinnor är ett jämställt och jämlikt samhälle, där alla människor lever i frihet och har lika stor makt över sina liv.", skriver debattörerna. Foto: TT

För oss som socialdemokrater och S-kvinnor är full sysselsättning och att kvinnors deltagande i arbetslivet ökar ett viktigt mål att nå, inte minst för att öka kvinnors möjlighet till självständighet. Det finns stora skillnader mellan kvinnor och män när det gäller lön, villkor och möjligheter att påverka sin arbetssituation. Skillnader som är oacceptabla och som måste utjämnas!

Annons

Annons

Nolltolerans ska gälla alla former av sexuella trakasserier!

I och med #metoo-rörelsen har äntligen tystnaden brutits kring sexuella trakasserier, sexism och kränkande behandlingar. Exploatering av kvinnokroppen kan vara både fysisk som våldtäkt, trafficking, prostitution och kvinnoförnedrande pornografi eller psykisk objektifiering. Nolltolerans ska gälla alla former av sexuella trakasserier!

För oss som socialdemokrater och S-kvinnor är full sysselsättning och att kvinnors deltagande i arbetslivet ökar ett viktigt mål att nå, inte minst för att öka kvinnors möjlighet till självständighet. Det finns stora skillnader mellan kvinnor och män när det gäller lön, villkor och möjligheter att påverka sin arbetssituation.


Porrfilter ska vara en självklarhet när det gäller alla datorer och nätverk som används i undervisning.

Mäns våld mot kvinnor är inte ett kvinnoproblem, det är ett samhällsproblem. Varje dag uppskattas det att 18 kvinnor våldtas och 80 kvinnor misshandlas. Många kvinnor avstår från att anmäla det våld de utsatts för så mörkertalet kan antas vara betydande. Varje år mördas 15 kvinnor i Sverige av en närstående. Alltför få anmälningar om våld mot kvinnor, i alla dess former, går till åtal.

Kvinnor som utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck ska veta att det svenska samhället inte accepterar dessa övergrepp utan står upp för alla kvinnors rätt att äga makten över sina egna liv. Rättsväsendet måste utvecklas och stärkas så att betydligt fler anmälningar om våld i alla dess former mot kvinnor går till åtal!

Annons

Annons

S-kvinnor i Gävleborg, prioriteringar i valet 2018:

Kvinnor har rätt till ett liv i trygghet

– Nolltolerans ska gälla alla former av sexuella trakasserier

– Porrfilter ska införas på datorer och nätverk som används i undervisning

– Straffen för sexualbrott ska skärpas

– Mäns våld mot kvinnor måste motverkas

– Anmälningar om våld mot kvinnor ska utredas och gå till åtal

– Allt hedersrelaterat våld och förtryck ska bekämpas

Kvinnors arbetsvillkor måste förbättras

– Heltid som norm ska vara en lagstadgad rättighet

– Avskaffa oskäliga löneskillnader mellan kvinnor och män

– Avskaffa allmän visstidsanställning som anställningsform och avskaffa delade turer

– Goda arbetsvillkor och god arbetsmiljö ska gälla inom alla sektorer

Vi Socialdemokratiska kvinnor i Gävleborg kommer att lägga all vår kraft på att motverka alla former av kvinnoförtryck. Det är dags nu att kvinnor och män kan leva tillsammans i Sverige på jämlika villkor!

 

Distriktsstyrelsen för S-kvinnor i Gävleborg

Ingrid H Amrén Ordförande, Sandviken

Margareta Nilsson Vice Ordförande, Söderhamn

Ann-Christin P Georgsdotter, Ockelbo

Kerstin Almén, Sandviken

Mona Thoresson, Bollnäs

Monica Bodén, Söderhamn

Carina Gard, Ljusne

Gun Forsell, Bergsjö

Louise Brooks Träff, Edsbyn

Annons

Pia Sartedt, Bollnäs

LÄS fler debattartiklar här:

M: "Vi moderater i Gävle vill att polisen får mer resurser till samverkan med socialtjänsten"

Naturskyddsföreningen: Vargstammen minskar

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan