Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

S och Kommunal har tagit i hand: Alla som jobbar inom förskola, omsorg och vård ska få den trygghet de förtjänar

Valet 2018 handlar om välfärdens framtid. Därför lovar nu Socialdemokraterna i Gävleborg i ett handslag med Kommunal Mitt att alla som utbildar sig för att jobba i förskola, omsorg och vård ska få den trygghet de förtjänar, skriver Barbro Andersson, Åsa Lindestam och Patrik Lundqvist.

"Alla ska ha rätt till en trygg anställning. Därför lovar vi att säkerställa att alla medarbetare inom förskola, omsorg och vård ska erbjudas en tillsvidareanställning inom max 720 arbetade dagar, oavsett vilken anställningsform man har haft fram tills dess.", skriver debattörerna. Foto: Socialdemokraterna/Privat

Annons

Vi lovar att införa utbildningskontrakt för de som utbildar sig på vård och omsorgscollege eller till barnskötare på barn och fritidsprogrammet. Utbildningskontraktet innebär rätt till en heltidsanställning, enligt gällande kollektivavtal, inom 3 månader efter utbildningen.

 

Alla ska ha rätt till en trygg anställning. Därför lovar vi att säkerställa att alla medarbetare inom förskola, omsorg och vård ska erbjudas en tillsvidareanställning inom max 720 arbetade dagar, oavsett vilken anställningsform man har haft fram tills dess.

 

Du som funderar på att utbilda dig till undersköterska eller något annat av välfärdens viktiga jobb ska inte behöva tveka: Med ett socialdemokratiskt styre i Gävleborg kan du känna dig trygg!

Annons

 Vi lovar också att arbeta för mer medbestämmande. Du som arbetar inom omsorgen ska få större möjligheter att påverka arbetstider, arbetsmiljö och allt annat som är viktigt för att trivas på arbetsplatsen.

Annons

Men det här är inte bara ett löfte till dig som står inför val av utbildning, eller redan påbörjat din utbildning. Det är också ett löfte till dig som redan jobbar inom vården, förskolan eller omsorgen. Ett löfte om ökad stabilitet och fler kolleger som blir kvar.

 

Vi lovar också att arbeta för mer medbestämmande. Du som arbetar inom omsorgen ska få större möjligheter att påverka arbetstider, arbetsmiljö och allt annat som är viktigt för att trivas på arbetsplatsen.

 

Att stärka välfärden genom att öka attraktiviteten och tryggheten för de som arbetar med det viktigaste vi har, våra barn och medmänniskor, är ett av våra mest angelägna politiska mål. Välfärden ska leva upp till de förväntningar vi med rätta har på den. För det krävs insatser och resurser, inte fler skattesänkningar.

 

Idag har Socialdemokraterna i Gävleborg tagit i hand med Kommunal Mitt på att vi ska fortsätta arbeta för ett starkare Sverige och ett tryggare samhälle. Våra medarbetare inom välfärden ska ha de absolut bästa förutsättningarna att trivas på jobbet!

 

Barbro Andersson

ordförande Kommunal Mitt

Annons

Åsa Lindestam (S)

ordförande Socialdemokraterna Gävleborg

Patrik Lundqvist (S)

facklig ledare, Socialdemokraterna Gävleborg

Annons

 

LÄS fler debattartiklar här:

Replik om debatten på torget: "Det behövs en förändring"

Djurens parti: Det brinner för djuren

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy