Annons

Annons

Annons

Sandvikens centrum

Facket slår larm – stress och frustration bland handläggare på Sandvikens kommun

Handläggarnas arbetsmiljö på omsorgsförvaltningen i Sandviken har varit kritisk under flera år. Underbemanning har lett till för hög arbetsbelastning vilket resulterat i både sjukskrivningar och att många har slutat.

– Det är en situation som har pågått under lång tid, säger Marianne Söderman, huvudskyddsombud på fackförbundet Vision.

Text

Handläggarnas arbetsmiljö på omsorgsförvaltningen i Sandviken har varit kritisk under flera år. Nu har facket slagit larm och anmält till arbetsmiljöverket. Marianne Söderman som är huvudskyddsombud på fackförbundet Vision menar att arbetsbelastningen är väldigt påtaglig liksom gruppens mående överlag.

Bild: Elin Igelström Nordahl

Annons

I början av september gjordes en anmälan till arbetsmiljöverket angående handläggarnas arbetsmiljö på omsorgsförvaltningen i Sandvikens kommun. Bakgrunden är påtagliga brister i handläggarnas psykosociala arbetsmiljö som lett till stress och frustration, en för hög arbetsbelastning då sjukskrivningar i gruppen inte ersatts och en okunskap om hur arbetsuppgifterna ska planeras och prioriteras. Handläggarna ska även på grund av fukt- och mögelangrepp på sin ordinarie arbetsplats i våras tvingats till tillfällig omlokalisering där arbetsmiljön inte varit bra.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan