Annons

Annons

Annons

Replik om SD: Akgul-Hajo (V): Stenvard försöker tvätta rasistiska SD rent för att samtala

Text

Patrik Stenvard 15 september: Replik på ledare: Stenvard (M): "Överenskommelser över blockgränser kommer behöva äga rum"

I veckan gjorde Expressen en webbenkät som skickades till förtroendevalda M-politiker ute i landet och ställde en enkel fråga; Om Moderaterna bör ta makten med hjälp av SD? Över hälften av de tillfrågade svarade oförskämt ja!

Annons

"Stenvard och hans parti har gång på gång försökt att normalisera rasistiska SD genom att likställa dem med Vänsterpartiet. Det är viktigt att Stenvard har koll på fakta; SD uttrycker tydliga rasistiska åsikter. ", skriver debattören. Foto: Lina Westman/arkiv

Annons

Stenvard och hans parti har gång på gång försökt att normalisera rasistiska SD genom att likställa dem med Vänsterpartiet. Det är viktigt att Stenvard har koll på fakta; SD uttrycker tydliga rasistiska åsikter. Deras representanter uttrycker sig föraktfullt och respektlöst över stora delar av det svenska folket, de vill inskränka kvinnors rättigheter radikalt, de vill slopa pappamånaderna i föräldraförsäkringen, de är klimatförnekare och ser public service som politiska motståndare. Partiet vill medvetet inskränka de mänskliga rättigheterna, den värdegrund vår demokrati vilar på och är ett tydligt rasistiskt parti.

Det Stenvard försöker göra i att likställa Vänsterpartiet med SD är att säga att SD är ett parti som andra, Stenvard försöker att tvätta rasistiska SD rent för att kunna öppna upp för eventuella samtal med dem

Det Stenvard försöker göra i att likställa Vänsterpartiet med SD är att säga att SD är ett parti som andra, Stenvard försöker att tvätta rasistiska SD rent för att kunna öppna upp för eventuella samtal med dem. SD kan bara få makt om Stenvard ger dem makt. Frågan blir då; Är makten viktigare än politiken, Stenvard? Om Stenvard skulle vilja öppna upp för samtal med Vänsterpartiet så skulle diskussionerna handla om hur vi kan få ett mer jämlikt samhälle och ett samhälle som får plats med oss alla oavsett bakgrund, sexuell läggning och hudfärg. Det skulle även handla om fler anställda i omvårdnad och skolan, om sex timmars arbetsdag och avgiftsfri kollektivtrafik. Vänsterpartiets politik speglar vilket parti vi är; ett feministisk och socialistiskt parti på ekologisk grund. Vi är ett demokratiskt parti och den tydligaste motkraften till rasismen, jag hoppas att det finns tillräckligt många moderater som kan hålla fast vid sina principer och säga ifrån normaliseringen av rasisterna.

 

Gin Akgul-Hajo (V)

Vänsterpartiets Kommunalråd i opposition

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan