Annons

Annons

Annons

Annons

Vart tog den asfalterade cykelvägen vägen?

Text: 

Sandvikens kommun och Sandvikenhus skyller på varandra om vilka det är som äger cykelvägen mellan kanalen och Nya Bruket. Gräver man sönder cykelvägen för olika reparationer, så se till att asfaltera vägen efter er.

Den behövde redan en makeover innan ni grävde sönder den. Nu har det gått över tre år sedan kommunen var och grävde första gången vid Brukets förskola. Redan då skulle kommunen och Sandvikenhus kolla upp vilka det är som äger vägen, och svaret jag fick av kommunen var att det är Sandvikenhus – och Sandvikenhus säger kommunen.

Annons

Annons

"Nu har det gått över tre år sedan kommunen var och grävde första gången vid Brukets förskola" skriver insändarskribenten.

Bild: Aina Lundkvist

Det är fler boenden på Nya Bruket som har ringt om det här ärendet och sist hade kommunen sagt att cykelvägen skulle asfalteras när alla hade kommit tillbaka från semestern. Förhoppningsvis har alla redan gjort det, men vart tog den asfalterade cykelvägen vägen? Det är bedrövligt att ingen kan ta sitt ansvar.

Fliker även in en sak till: Vart tog bommen vägen som satt borta vid Montessoriskolan och S Järngatan 15? Den försvann när nya gatulamporna sattes upp. Tyvärr tror bilisterna att det är en bilväg och parkering efter kanalvägen.

Boende

SVAR DIREKT: Asfaltering av cykelvägen kommer att ske innan vintern och bommen kommer tillbaka i samband med det. Cykelvägen tillhör Sandvikens Kommun och den har varit uppgrävd för att vi bytt sida på den nya belysningen. Vi beklagar både att det tagit tid att få tillbaka beläggningen och att du fått motsägelsefull information. Hoppas att du och alla som bor i området blir nöjda med slutresultatet.

Erika Ågren, teknisk chef, Sandvikens kommun

Annons

Asfalten är helt bortgrävd på cykelvägen mellan Brukets förskola och kanalen i Sandviken.

Bild: Aina Lundkvist

Annons

Annons

Till toppen av sidan