Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hofors

Hofors kärlek saknar motstycke – var med oss vid starten i Folkets hus idag

Annons

Handen på hjärtat, känner du att du gör vad du kan för att människor som lever i utsatthet ska få det bättre?

Att känna otillräcklighet är mänskligt, och de flesta av oss bidrar nog mer än vi tror till att andra har ett bättre liv – i vår närhet och på andra sidan jordklotet. Men det är förstås först när vi gör något tillsammans som det kan bli skillnad på riktigt. Det är lätt att prata om, uppenbarligen svårare i praktiken.

Men att slå sig för bröstet, på den sida där hjärtat sitter – det är däremot precis vad man kan göra i Hofors. Eller, det är precis vad man SKA göra. För finns det några som har anledning att känna att de verkligen agerat för en bättre värld, så är det invånarna i Hofors med sina supportrar runt om i landet.

Annons

Med kärlek från Hofors behöver ingen närmare presentation. Ni kan storyn om Musikhjälpen och Hoforsborna Marita Söderström och Emil Eriksson, som är de eldsjälar som är helt avgörande för att man på bara ett par år kunnat samla in mer än 2,5 miljoner kronor till de ändamål som Musikhjälpens insamling bidrag till.

Annons

Men bakom dem finns hela Hofors. Det är en kraftsamling och kärlekshandling som saknar motstycke vad det gäller lokalt engagemang. Det enda från vår del av landet i som jag kan komma på i närtid har väckt något som påminner om samma kollektiva kraft och kärlek på en liten ort är Skutskärs djupa och hjärtliga engagemang kring sitt guldvinnande bandylag i vintras.

Årets tema för Musikhjälpen är "Alla har rätt att funka olika" – där pengarna via Radiohjälpen går till organisationer som på olika sätt jobbar med människor med funktionsnedsättning.

För Arbetarbladets del ser vi Med kärlek från Hofors som en möjlighet att bidra till ett bra ändamål, på en ort där vi når många människor. Vi är bra på att göra journalistik och få den spridd till många människor – både digitalt och i vår papperstidning. Kan vi göra en insats som bidrar så gör vi gärna det.

Det är också därför vi med start ikväll auktionerar ut tio platser med middag i Arbetarbladets loge i Gavlerinken 26 januari när Brynäs möter Linköping. Alla intäkterna går till Hoforsbössan.

Men Med kärlek från Hofors är och ska vara Hoforsbornas eget arrangemang. Som bottnar i det lokala engagemanget på plats i Hofors.

Annons

Idag, torsdag, klockan 17 ordnar vi tillsammans med Marita och Emil en kick off för starten av årets insamling till Med kärlek från Hofors, på Folkets hus i Hofors. Det bjuds på kaffe, bullar och frukt – det blir invigningstal och öppen mikrofon där det går att berätta om den insats som du, ditt företag eller organisation gör för insamlingen. Kom gärna dit!

LÄS OCKSÅ: Arbetarbladet och Med kärlek från Hofors ordnar invigning av årets insamling: "Hofors kommer glänsa igen"

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy