Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Längdskidor

Längdskidor: Säsongen drog igång i Bruksvallarna

Då är längdskidssäsongen 18/19 igång och första tävlingen avgjordes i Bruksvallarna med Bruksvallsloppet. Arrangörerna hade gjort ett strålande jobb med banorna trots plusgrader och brist på natursnö.

Annons

Lördagen bjöd på 5 km klassisk stil och Högbo GIF:s juniorer visade direkt att man är en klubb att räkna med i toppskiktet kommande vinter.  Sandvikenklubben hade med fyra tjejer bland de topp sexton bästa placeringarna i klassen D 17 - 20, värt att notera då är att åtta av dessa sexton var norska åkare.
Bäst i Högbo var förstaårsjunioren Saga Fältenhag som åkte in på en strålande fjärde plats endast 9,5 sekunder efter segrarinnan från Norge.
Louise Lindström körde in på elfte plats 5,5 sekunder före Ida Persson som blev tolva och Elsa Wallin slutade på 16:e plats, 1.02 efter norskan. Ella Georgsson kom på 27:e plats och Moa Backlund på en 77:e plats.
Ser vi ur ett svenskt perspektiv så tog Högbo GIF`s tjejer fyra av de åtta första platserna i resultatlistan.
I H 17 - 20 kom Emil Danielsson på 16:e plats och Anton Mäkinen blev 109:a. Även här var konkurrensen stenhård med bland annat fem norska åkare före Emil i resultatlistan.

Annons

Annons

Emil Danielsson från Högbo GIF längst till vänster. FOTO: LARS WALLIN

På söndagen var det dags för sprint och juniorerna fick åka prolog på morgonen där de 30 första gick vidare till kvartsfinaler. Banan var på 1.35 km och densamma som seniorerna körde samma dag.
Emil Danielsson gick vidare till kvartsfinal där det tyvärr tog slut i kampen om tusendelarna.
I D 17 - 20 tog sig 5 st till kvartsfinal. Resultaten från prologen gjorde dock att Louise Lindström, Elsa Wallin samt Saga Fältenhag möttes i samma heat där endast Louise lyckades tog sig vidare till semifinalen via en fin heatseger.
För Ella Georgsson slutade det också med kvartsfinal medan Ida Persson tog sig vidare på tid som ”lucky loser”.

Ida Persson, Högbo GIF. FOTO: LARS WALLIN

I semifinalen möttes klubbkamraterna Louise och Ida men ingen av dem tog sig vidare till final.
På seniorsidan körde D21 5 km fri stil på fredagen där Emma Ivarsson, Årsunda IF blev 43:a och Lena Viklund, Högbo GIF 77:a. Lördagen följdes upp med 10 km i klassiskt stil med Emma på en 63:e plats och Lena på en 72:a plats.

Lars Wallin/Läsartext

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy