Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Läsartext
Högbo GIF-succé i norr – en seger och fyra pallplatser i längdåkningens Scandic Cup

I helgen gick första deltävlingen av Scandic Cup i Boden. Här deltar hela svenska junioreliten.

Högbo GIF visade både topp och bredd vid helgens tävlingar. Man var också med sina 13 startande näst största klubb.

Dessutom blev det stora framgångar för Högbos talangfulla skidåkare. Man tog sammanlagt en seger, fyra pallplatser och 11 stycken topp 12-placeringar.

Detta är en läsartext.

Prispallen i distansloppet H17-18 med Emil Danielsson Högbo GIF som segare.

Annons

Tävlingarna startade på lördagen med en klassisk sprint. Här körde Louise Lindström i den äldre juniorklassen D19-20 starkt hela dagen och kunde i finalen köra in på en tredje plats endast slagen av nya stjärnskottet Frida Karlsson Sollefteå IF och IFK Umeås Linn Svahn. Till final gick också Ida Palmberg som slutade sjätte.

Även Ella Olsson körde starkt och slutade tionde. I den yngre juniorklassen D17-18 tog sig Saga Fältenhag till final och låg länge på tredje plats, men spurtades på slutet om av Maja Årebäck Bolidens SK och slutade fyra. Här blev Ella Georgsson elva och Josefin Lindström 16:e.

Annons

Annons

I killarnas yngre juniorklass H17-18 visade Emil Danielsson direkt att han skulle göra en bra tävling när han slutade tvåa i prologen. Han vann sedan både sin kvartsfinal och semifinal relativt enkelt. I finalen fick han ge sig mot Elis Tingelöf från Sollefteå IF och slutade på en imponerande andra plats.

På söndagen var det dags för distanstävlingar i fri stil. Framgångarna skulle fortsätta för Högbos ungdomar. Först ut var killarna och här visade Emil Danielsson direkt att han tänkte blanda sig i medaljstriden även denna dag.

Han ledde redan på första varvet av fyra och höll sedan ledningen under hela loppet. Tvåa slutade Edvin Anger IFK Hedemora SK och trea blev Pål Jonsson, Strömnäs GIF.

Sedan var det dags för D17-18 och här var Saga Fältenhag och Ella Georgsson med långt upp under hela loppet. Saga slutade sjunde och Ella nionde. I den äldre juniorklassen gjorde Louise Lindström ytterligare ett kanonlopp och slutade trea. Prispallen var en kopia av lördagen sprint där Frida Karlsson vann före Linn Svahn. Bakom dessa gjorde Ida Palmberg ett starkt lopp och slutade precis utanför pallen på en fjärde plats. Ella Olsson slutade 14:e.

Med dessa resultat leder Emil Danielsson Scandic cup i H17-18 och i D19-20 ligger Louise Lindström på en tredje plats. Nu blir det jul- och nyårsledigt innan Scandic Cup fortsätter i Åsarna under trettonhelgen.

Annons

Prispallen i D19-20 med Frida Karlsson Sollefteå, Linn Svahn, IFK Umeå och Louise Lindström, Högbo GIF.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy