Annons

Annons

Annons

Insändare
Handikapparkeringar är till för de rörelsehindrade!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är endast tillåtet för personer som är rörelsehindrade och har ett särskilt tillstånd att parkera på parkeringsplats för rörelsehindrad. Saknar du detta tillstånd får du endast stanna på dessa platser för på- eller avstigning och för av- och pålastning av gods.

"Det är inte tillåtet att stanna på en parkeringsplats för rörelsehindrad och sitta kvar i bilen som många faktiskt gör", skriver signaturen En rörelsehindrad bilförare. Foto: TT

Annons

Annons

Att stanna för att vänta på någon som uträttar ett ärende eller stanna för att prata i mobiltelefonen, med mera räknas som parkering och får ej ske på HK-parkering.

Det är alltså INTE tillåtet att stanna på en parkeringsplats för rörelsehindrad och sitta kvar i bilen som många faktiskt gör.  Bilen räknas som parkerad både med och utan förare i bilen och kan bötfällas om den är felparkerad.

Det finns förare som tycker att de ingen skada gör om de står på en HK-plats för de har för avsikt att flytta sig om någon rörelsehindrad kommer, men riktigt så fungerar det ju inte.

För oss med rörelsehinder är det viktigt att det syns tydligt att platsen är ledig. Vi ska inte behöva fungera som parkeringsvakter och kontrollera om föraren som sitter kvar i bilen har ett parkeringstillstånd.

Jag ber alltså samtliga förare att respektera en parkeringsplats för rörelsehindrad och låta den vara tom tills att någon som verkligen behöver den kommer.

En rörelsehindrad bilförare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan