Annons

Annons

Annons

Debatt
Patrik Stenvard (M): Borgerlig politik har gjort skillnad i Gävle

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Så här i slutet av december är det många som reflekterar över det gångna året, ett årsskifte innebär för många både avslut och början på något nytt. Ett år som denna är det också slutet på en mandatperiod, i Gävle en mandatperiod som många beskrivit som skakig. Själv väljer jag att se den som utvecklande för Gävle och också som förbättrande av det politiska klimatet då vi varit tvungna att samtala och arbeta över blockgränser.

Annons

Annons

Stortorget i Gävle.

Bild: Ellinor Svedjerot

När jag summerar denna mandatperiod i Gävle går det inte låta bli att se hur den går till historien. För första sedan införandet av demokratin har Gävle kommun haft ett borgerligt styre i form av Alliansen Gävle. Jag kan med stolthet säga att vi åstadkommit många förbättringar. Närmast till hands att tänka på i dessa dagar är kanske den stora etableringen av ett av världens största företag och investeringen i Gävle Hamn där en ny containercentral nu börjat byggas, saker som verkligen kommer sätta Gävle på kartan.

Vidgar vi perspektivet något och ser tillbaka går det även att se mycket annat som vi åstadkommit. Unikt för Sverige är att Gävle byggt bort köerna till våra äldreboenden, idag finns alltså ingen kö. Detta har vi åstadkommit tillsammans med det privata näringslivet. Vi har också arbetat fram åtgärder för ett bättre näringslivsklimat som, om det används på rätt sätt, kommer förbättra företagens förutsättningar avsevärt.

Vi har sett över bygglovsprocesserna och påbörjat en process som kommer underlätta för Gävlebor och företag, det som ett steg i arbetet med att kommunen ska erbjuda service snarare än myndighetsutövning. Som svar på arbetsmarknadens kompetensbrist har vi tillsammans med utbildning och i nära samarbete med näringslivet startat utbildningar som leder till jobb inom bristyrken.

Annons

Annons

Detta och mycket mer är frukten av moderat och borgerlig politik som förstår att företag ska uppskattas mer än de beskattas och som sätter individen och den enskilde Gävlebon i centrum.

Med det sagt önskar jag er alla en god jul och ett gott nytt år och jag önskar den nya politiska ledningen av Gävle ett stort lycka till. Förvalta vår kommun väl.

Patrik Stenvard (M), kommunalråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan