Annons

Annons

Annons

Insändare
Valbo Köpcentrum, konkursernas hus?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

För mig som bor i Valbo är det bekvämt att handla på "Köpis". Tyvärr går nu Hemtex och BR Leksaker i graven. Även Toys R US som är samma koncern som BR går samma öde tillmötes. BR Leksaker kommer att ersättas av ett 3:e apotek. Svårt att tro att tre apotek kommer att lyfta detta köpcentrum. Har man behov av att besöka ett apotek beror större kundkretsen av de som nyss kommit från sin hälsocentral och troligt inte är speciellt sugen på att göra "spontanbesök" i de övriga butikerna.

Annons

Annons

Bild: Markus Boberg

Jag tror att den största orsaken till att Valbo Köpcentrum inte längre har köpkraft beror på att Coop inte kan leverera ett attraktivt utbud av matvaror samt i behov av förnyelse av personal. Om man tar en ordentlig "okulärbesiktning" av denna butik så ser man ett mönster under de senaste åren. Ketchup, senap, pasta med mera, placeras ut som utfyllnad och det blir allt svårare att hitta de fasta varorna på sin ordinarie plats. Blombutiken är nu en "självplock-avdelning".

Kanske dags att Coop flyttar ut och ger plats åt Ica Maxi för att rädda de övriga mindre butikerna. Med rätt matbutik så kommer även Valbo Köpcentrum att överleva trots en hyra på närmare 100 000 kr/månad.

Hem & Trend har jag svårt att se som en överlevande butik som övertog "Smaksak" och idag lever på fantasipriser för att klara hyran inte värd plånboken.

Insett att jag likväl kan besöka "lilla Willys" i centrum för att få en fullgod middag på min tallrik till ett bättre pris om jag inte vill trängas på en Ica-butik.

Undrande

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan