Annons

Annons

Annons

Annons

Tyngdlyftning

Läsartext
Läsartext: Bejublat framträdande och nya personliga rekord för SAK:s lyftare

Sandvikens atletklubbs ungdomar gjorde ett bejublat framträdande med nya personliga rekord rakt igenom för alla lyftare. Killarna och tjejerna visade riktigt fina takter på podiet som imponerade på övriga lyftare och domare som dömde dessa kämpar.

Detta är en läsartext.

Elias Dahlberg 140 kilo

Annons

Elias Dahlberg, född 05, tävlandes i viktklass 93 kilo och tyngst av dessa ungdomar fick med sig jättefina 125 kilo i knäböj, 85 kilo i bänkpress och 145 kilo marklyft. Sammanlagt jättefina 355 kilo på sin första ungdomstävling.

Tidigare har Elias gjort två tävlingar som knattelyftare som räknas som enbart tekniktävlingar, men redan då så visade han att det finns en hel del styrka i denna unga kropp.

I klass 59 tävlade Mille Holck, född 04, och han visade riktigt fina takter med nya personliga rekord rakt igenom. Mille grejade 105 kilo i knäböj, 67,5 kilo i bänkpress och 127,5 kilo i marklyft. Sammanlagt jättefina 300 kilo.

Mille Holck 127,5 kilo

Annons

Annons

Mille är ett jättelöfte som redan förra året i sin första ungdoms-SM kom på en silverplats i sin klass. Klubbens tredje kille, Milo Engzell, född 06 tävlandes i klass 53 och knattelyftare detta år, precis som Elias var förra året. Milo är ett under av teknik och styrka för sin storlek.

Milo tävlar i både tyngdlyftning och Styrkelyft och väger bara 41 kilo så han har hela 12 kilo att bygga muskler innan han är uppe i full vikt i klassen. Som knatte så har man inga krav på vikter utan kan koncentrera sig helt på att jobba på tekniken under detta året. Milo fick ihop jättefina 70 kilo i knäböj, 40 kilo i bänkpress och 90 kilo i marklyft. Sammanlagt jättefina 200 kilo.

Det räcker väldigt långt bland ungdomar i landet redan nu,så vi har stora förhoppningar på att få se Milo på de stora arenorna nästa år om hans framfart fortsätter som den gör nu. Enbart lovord från etablerade lyftare på serietävlingen där han deltog utom tävlan som knatte.

Milo Engzell 90 kilo

I klass 72 kilo tävlade Ebba Sjöberg född 02. Ebba fixade nya fina personliga rekord rakt igenom med 97,5 kilo i knäböj, 47,5 kilo i bänkpress och 102,5 kilo i marklyft. Sammanlagt jättefina 247,5 kilo. Ebba har gjort två tävlingar förra året och visat riktigt fin utveckling i både styrka och teknik.

I klass  84 kilo har vi Cecilia Östholm född 01, en tjej som likt Ebba har nyligen börjat sin karriär och tillsammans sporrar varandra framåt. Cecilia grejade även hon nya personrekord med 110 kilo i knäböj, 55 kilo i bänkpress och 135 kilo i marklyft. Sammanlagt jättefina 300 kilo.

Annons

Annons

Cecilia Östholm 125 kilo

Tyvärr så blev vår tredje tjejungdom Lisa Eriksson, född 02 sjuk och fick titta på från åskådarplats denna gång.

Klubben hade även Lindha Södergren i klass 84kg,  senior som för första gången tävlade för Sandviken. Tidigare har Lindha tävlat för Gävle KK och är en rutinerad lyftare högt placerad på SM.

Lindha fick jättefina 162,5 kilo i knäböj, 82,5 kilo i bänkpress och hela 187,5 kilo i marklyft. Sammanlagt 432,5 kilo.

Bland herrarna så utmärkte sig Karl Larsson i klass +125 kilo med idel personliga rekord. Karl fick jättefina 250 kilo i knäböj, 192,5 kilo i bänkpress och grymma 300 kilo i marklyft. Totalt 742,5 kilo. Karl hade även ett bra försök på 307,5 kilo som hade räckt till kvalresultatet i SM för seniorer, tyvärr var det lite för mäktigt denna gång.

I klass 93 kilo seniorer tävlade Tobias Östlund med resultatet 207,5 kilo i knäböj, 150 kilo i bänkpress och 220 kilo i marklyft. Sammanlagt 577,5 kilo.

Ebba Sjöberg 102,5 kilo

I enbart bänkpressgrenen hade Sandviken Alf Olsson och Nicklas Karlsson.

Alf tävlade i klass 93 kilo och fick resultatet 140 kilo. Nicklas tävlade i klass +125 kilo och fick resultatet 185 kilo.

Serielagen som Sandvikens Atletklubb tävlar i är följande nedan.

Annons

Ungdomar, juniorer och damer är nya lag i seriesystemet för Sandviken där de två första lagen i varje serie klättrar upp en division.

Ungdomar bänkpress= 2:a 155 poäng

Annons

Juniorer bänkpress= 3:a 155 poäng

Ungdomar Styrkelyft= 2:a 713 poäng

Juniorer Styrkelyft= 7:a 713 poäng

Ungdomarna har en klar chans att vara i toppen i serien om de bara fortsätter som de börjat serien.

Div 1 Damer Bänkpress= 6:a 173 poäng

Div 2 Damer Styrkelyft= 7:a 916 poäng

Damerna har lite tufft i sin serier men de ska kunna vara bland de 5-6 bästa när alla omgångar är gjorda.

Elitserien (Högsta serien) Herrar Bänkpress= 8:a 463 poäng

Herrar seniorer i bänkpress ligger i högsta serien som mynnar ut i lag-SM final mellan de fyra bästa lagen i serien. Efter första omgången så ligger vi på en åttonde plats men saknade tyvärr de två bästa poänglyftarna denna gång, men i serie nummer två så bör vi kunna hämta i kapp lite så vi ska kunna kriga om en plats på SM.

Där har vi Joel Sundelin som är rankad trea i Världen med grymma personliga rekordet 250 kilo. Joel tävlar i Tokyo på VM den helgen och därmed får han tillgodoräkna sig de resultatet i serien för Sandviken eftersom den tävlingen går samtidigt med serien

Div 1 Herrar Styrkelyft 5:a 1074 poäng

Styrkelyftlaget seniorer har även de en viss möjlighet att kunna knipa en av de åtråvärda platserna i toppen för avancemang till Eliten. Vi håller tummar för det.

Veteranserien Herrar Bänkpress= 7:a med 250 poäng

Veteranerna består av en serie så där finns det ingen klättring men en ära i att kunna ta en plats bland de fem bästa bör finnas inom räckhåll i alla fall.

Nästa serietävling går av stapeln i början av Maj.

Pekka Jussi/Läsartext

Annons

Annons

Till toppen av sidan