Annons

Annons

Annons

Annons

Tyngdlyftning

Läsartext
Läsartext: Sandvikenlyftare grävde guld i Ungern

Europamästerskapet i klassiskt styrkelyft för master 1-4 arrangerades i Ungerska Györ där Sandvikenbon Nicklas Karlsson var uttagen i den tyngsta klassen +120 kilo för master 2.

Detta är en läsartext.

Annons

Nicklas som till vardags tävlar för Sandvikens Atletklubb gjorde ett bejublat framträdande på podiet som visade sig räcka ända upp på pallen i år.

Nicklas började sin resa mot berömmelsen med att klara finfina 240kg i knäböj, vilket är hela 7,5 kilo över hans personliga rekord, tillika nytt Svenskt rekord för Master 2 med hela 40 kilo.

I bänkmomentet som är Nicklas paradgren lyckades han pressa upp 192,5 kilo, som är tangerat personligt rekord. Därmed så var guldet i bänkpresstävlingen  i hamn och en jublande glad Nicklas hade därmed överträffat sina förhoppningar inför årets EM med att få bestiga den högsta av kuber på medaljutdelningen.

Annons

Annons

I Marklyftgrenen drog Nicklas upp hela 262,5 kilo, även där ett nytt personligt rekord med hela 7,5 kilo.

Sammanlagda resultatet blev för dagen jättefina 695 kilo, och ytterligare ett personligt rekord för Nicklas med grymma 15 kilo och som kronan på verket även ett nytt Svenskt rekord i Master 2 med hela 40 kilo. Totala  resultatet räckte till Brons i klassen och därmed  medalj i både bänkpress och sammanlagt.

Sammanfattningsvis så har Nicklas mot all förväntan slagit sitt mål med råge i årets EM med två nya Svenska rekord och en hel hög med personliga rekord.

Vi kan med säkerhet förvänta oss en jublande glad Stark ”Skåne-påg” från Sandviken landstiga gamla Svedala på söndagseftermiddagen på sin väg från guldgrävningen i Ungern och resan hem till familjen i Sandviken.

Pekka Jussi/Läsartext

Annons

Annons

Till toppen av sidan