Annons

Annons

Annons

De har Gävles bästa restaurang enligt White Guide – Vinkrogen ensam på toppen

Nu står det klart att Vinkrogen är ny ensam etta enligt årets White Guide med 68 poäng i kategorin "mycket god klass". Men hur viktigt är det att hamna i White Guide jämfört med att till exempel få bra recensioner på Facebook? Vi redde ut med ägarna Camilla Skoog och Anders Mårdäng.

Text

Camilla Skoog och Anders Mårdäng var senast ute och åt på en annan krog i september 2018 i Stockholm. Med egen krog och som nyblivna föräldrar till fem månader gamla Maximilian har de sällan tillfälle att besöka andra Gävlerestauranger, men de håller sig ajour med vad White Guide (och Krogpatrullen) skriver om Gävles krogar. "Jag tävlar med mina gamla klasskamrater som jobbar i Stockholm på krogar som Thörnströms och Franzén också", lägger Camilla Skoog till.

Bild: Nils Palmeby

Annons

När White Guides upplaga för 2019/2020 nyligen presenterades blev Vinkrogen i Gävle ny ensam etta i stan på 68 poäng, trots att krogen tappar ett poäng. Bäst i Gästrikland är Högbo brukshotell som höjer sig rejält från 64 till 70 poäng. Totalt kvalade sju krogar i Gästrikland in, där ett av de största utropstecknen i övrigt är att välrenommerade Matildas halkar ner ett snäpp till "god klass" på 66 poäng och Verovin nu inte ens är omnämnd. Konkurrensen i krog-Gävle hårdnar hela tiden.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan