Annons

Annons

Annons

Local Heroes

Han är Gävles mest framgångsrika producent – doldisen vid Clara Maes sida siktar på globalt genomslag

I december knep Gävlekillen Henrik Moreborg, 29, flera topplaceringar i vår lista över de mest streamade låtarna från Gästrikland. Han må inte vara ett känt namn för allmänheten, men ligger bakom flera stora popsuccéer de senaste åren med en totalsumma på över 100 miljoner strömningar. Nu har han flyttat till Stockholm för att ta sig till nästa nivå.

Text

Henrik Moreborg, musikproducent från Valbo och Bomhus som också jobbar med Clara Mae. Under uppväxten var det mycket hårdrock i stil med Scorpions som gällde men även eurodance. Främst höll han dock på med hockey och fotboll i IK Huge. För övrigt så vann han faktiskt pris på första Local Heroes-galan 2010 indirekt då han hade producerat Sweet Minority, som vann pris då. I branschen har han kommit att kallas kort och gott "Hank". Passande nog eftersom han gillar country privat (där Hank Williams är en känd artist).

Bild: Nils Palmeby

Annons

Henrik Moreborg, 29, möter upp på Centralen några timmar innan årets Local Heroes-gala drar i gång på Elite Grand Hotel. Han är tillbaka i hemstaden dels för att hans kollega Clara "Clara Mae" Hagman leder galan och är nominerad, men också för att umgås med de många vännerna från förr.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på arbetarbladet.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan