Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Läsartext
Läsartext: Högbo GIF tog två vinster i avslutningen på Scandic Cup

Den svenska junioreliten hade förra helgen avslutning på Scandic Cup i Kalix. Högbo GIF har haft en fantastisk säsong

Detta är en läsartext.

Prispallen D19-20 med Hanna Abrahamsson Eksjö SOK, Louise Lindström Högbo GIF och Maja Pålsson Utrikes SK

Annons

Man har haft 15 juniorer med och kört i de olika cuperna och är därmed breddmässigt en av de tre största klubbarna. Skulle man räkna ihop alla Scandic Cup poäng under säsongen så är man den mest framgångsrika klubben i hela Sverige.

Tävlingarna började på fredagen med sprint och här fortsatte framgångarna. I D19-20 hade Högbo GIF tre tjejer i semifinal. Ella Olsson slutade tolva och Ida Palmberg sjua. Louise Lindström tog sig till final och där gjorde hon ett ryck i sista backen som ingen kunde svara på. Hon kunde sedan hålla undan för konkurrenterna på upploppet o bärga segern.

Annons

I klassen D17-18 tog sig Ella Georgsson Högbo GIF och Elsa Wallin Högbo GIF vidare till final. Här slutade Ella precis utanför pallen på en fjärde plats och Elsa på en sjätte plats. I samma klass slutade Moa Backlund 48: a och Josefin Lindström 49: a bägge tävlandes för Högbo GIF.

Annons

I H17-18 blev Emil Danielsson Högbo GIF utslagen med en tiondel i semifinalen och slutade sjua. Martin Elmvall Högbo GIF blev 33: a och Anton Mäkinen Högbo GIF slutade 35: a. I H19-20 tog sig Filip Kyrö Högbo GIF till kvartsfinal och slutade 27: a. Axel Åslund Hedesunda IF slutade 39: a.

På lördagen var det distanstävlingar. Här åkte Ella Olsson i D19-20 mycket bra och slutade på en andra plats. Bakom henne gjorde Louise Lindström ytterligare ett stabilt lopp och slutade fyra.Ida Palmberg blev sjunde tjej. I D17-18 kom Josefin Lindström bäst av Högbo GIF tjejerna på en 19:e plats.

Ella Georgsson och Elsa Wallin delade 20:e platsen. Moa Backlund kom på 48:e plats. I H17-18 gjorde Emil Danielsson ett bra lopp och kämpade om pallplatserna men fick ge sig på sista biten och slutade femma. Martin Elmvall slutade 48: a. I H19-20 gjorde Filip Kyrö ett riktigt bra lopp och slutade som 17:e kille. Axel Åslund Hedesunda IF slutade på 40:e plats.

I den totala cupen som avslutades efter helgens tävlingar höll sig flera av Högbo GIF:s åkare sig långt framme. Louise Lindström slutade där tvåa. Ida Palmberg femma och Ella Olsson sexa i D19-20 klassen. I D17-18 kom Ella Georgsson på en fjärde plats. I H17-18 slutade Emil Danielsson på en andra plats.

Annons

Annons

Tävlingarna avslutades på söndagen med distriktstafetter. Här gjorde Högbo GIF:s förstalag med Ida Palmberg, Ella Olsson och Louise Lindström ett suveränt lopp och vann med över minuten. Högbo GIF:s andralag med Josefin Lindström, Elsa Wallin och Ella Georgsson körde även de mycket bra och slutade fyra. I killklassen slutade Högbo GIF med Emil Danielsson, Filip Kyrö och Martin Elmvall på en tionde plats.

Torbjörn Georgsson/Läsartext

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy