Annons

Annons

Annons

Ishockey

Läsartext: Fin insats av Gästrikland i regionsmästerskapen i ishockey

I helgen avgjordes regionsmästerskapen i ishockey för distriktslag. Matcherna spelades i lugnets ishall i Falun. Turneringen fungerar som en förberedelse för kommande säsongs TV-puck turnering som spelas till hösten. Gästriklands lag består av spelare födda 2004 och kommer från fem föreningar, Hille/ÅIK, Brynäs,Valbo,Sätra och Strömsbro.

Text

Annons

Ledare för laget har David Åkerblom och Rikard Brehlin varit, och efter tre intensiva dagar slutade Gästrikland på en hedrande andra plats. Detta efter fredagens vinst mot Örebro i förlängning med 4-3. I lördagens första match med Hälsingland som motståndare vart det hela 10-0 till Gästrikarna.

Lördagens andra match spelades mot Värmland och den spelades i ett högt tempo, något som Värmlänningarna hanterade bäst och vann med 6-3.
Söndagen inleddes med en stabil seger mot Västmanland med 6-2.

Annons

Annons

Helgens sista match spelades mot hemmalaget Dalarna, som vunnit alla sina matcher och var klara segrare redan innan mötet med Gästrikland.

Men gästrikarna vann matchen med 5-4 efter en spännande sudden och tillslut fick matchen avgöras med en jämn straffläggning.

Den sista segern fastställde andraplatsen, och sammanfattningsvis har laget genomfört mästerskapet med betyget väl godkänt.

Läsartext

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan