Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: M i Gävle är fast i klassisk förtroendeknipa

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Angående signaturen Starka rekommendationer: Ge besked om SD nu, Stenvard

Moderaterna i Gävle har hamnat i en verklig knipa, av den värsta sort som finns i politiken.

Det brukar sägas att en politiker alltid måste göra vad han säger och säga vad han gör. Det handlar om konsekvens, tydlighet och öppenhet, som i sin tur avgör medborgarnas förtroende. Men nu sitter M i Gävle fast i den klassiska förtroendeknipan, vilken blir mycket svår att ta sig ur.

Annons

Annons

LÄS MER – INSÄNDARE: Stenvard: Krafter vill missleda väljarna

Orsaken är att det nu framkommer i Arbetarbladet, att en ledande moderatpolitiker både före och efter valet lovat väljarna i flera intervjuer, att M i Gävle kommun och Region Gävleborg aldrig kommer att vare sig förhandla, samtala eller samarbeta med SD. Så långt är det konsekvent, tydligt och öppet.

Problemet för M i Gävle uppstår om partiledningen och Ulf Kristersson inom kort beslutar att partiet ska öppna för ett lite närmare samarbete och samtal med SD, likt det KD redan gjort.

Vad ska M i Gävle göra då? Antigen måste man svika sina tydliga löften till Gävleborna att inte förhandla, samtala eller samarbeta med SD – eller så tvingas M i Gävle att trotsa sin egen partiledare, för att kunna hålla löftena till Gävleborna.

I närtid påminner detta en hel del om situationen för Moderaternas förra partiledare Anna Kinberg Batra, som länge höll fast vid löftet att inte ha med SD att göra. När Kinberg Batra till sist började antyda att löftet inte längre gällde, uppstod en svår svekdebatt med förtroendekris som följd.

Liberals unite!

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan