Annons

Annons

Annons

Annons

krönika

Jacob Hilding
CHEFREDAKTÖREN: Papperstrassel när Arbetarbladet bytt tryckeri – vi ber om ursäkt!

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

För ungefär en vecka sedan skrev jag en text om att trycket av Arbetarbladet och Gefle Dagblad flyttar från Gävle. Nu trycks de istället i Falun. Söndagstidningen trycks i Sundsvall.

Poängen är att ni läsare av Arbetarbladets papperstidning inte ska märka någon större skillnad. Men det har ni dessvärre gjort.

För sedan vi gjorde flytten är det alldeles för mycket som har gått snett.

Annons

Jag vill be om ursäkt för de problem som varit. Vi har haft problem med tryckningen i Falun och Sundsvall så att det påverkat utdelningen i torsdags, söndags och på måndagen. Problem som vi inte har kunnat förutse. Utöver det har även Tidningstjänst AB, företaget som delar ut tidningen, gjort om distrikten för sina tidningsbud i Gävle – vilket även det har orsakat förseningar med utdelningen de senaste dagarna.

Annons

Ni som märkt av det här allra mest bor i Gävle kommun och i Tierps kommun.

Det här är inkörningsproblem. Jag kan garantera att vi gör allt vi kan för att tryckningen ska fungera bättre framöver, och tidningsbuden kommer att bli allt bättre på att göra sina rundor. Vi ser även över alternativa lösningar för trycket om så krävs.

För att allt ska gå smidigare trycker vi nu tillfälligt tidningen tidigare på kvällen. Det gör att en del sena nyheter, börsen och resultat från sporten som annars hade varit med dagen efter nu under en kortare tid inte kommer vara det.

Ni som har haft problem kan vända er till vårt kundcenter för att göra en reklamation. Jag vet att det är en klen tröst – och att det ni i första hand vill är att tidningen ska finnas hos er precis som vanligt.

Det försöker vi lösa så fort det bara går. Det lilla glädjeämnet i allt detta papperstrassel är det stora engagemang som finns runt Arbetarbladet och den lokala journalistiken. Det märks tydligt en sådan här gång.

Här kan du som prenumerant på papperstidningen läsa Arbetarbladets e-tidning.

Till toppen av sidan