Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tennis

Läsartext
Läsartext: Historisk dubbel för Erik i Midsommarblixten

Långsands Tennisklubb firar 40 år – och inledde jubileumsåret med Midsommarblixten. Dessutom skrevs ny historia på midsommardagen, aldrig tidigare har en spelare försvarat dubbeltiteln i den anrika turneringen. Men i år vann Erik Ölund precis som ifjol.

Detta är en läsartext.

Sebastian Gråhns och Erik Ölund vann Midsommarblixten i Långsand. För Erik var det en historisk triumf då han som förste spelare vann två år i rad.

Annons

I år hade han Långsandsgästen Sebastian Gråhns som partner. Ifjol hade dubbelvinnaren Erik storebror Martin som medspelare. Det handlar alltid om lottade par och den här gången tussades de forna skolkompisarna Erik och Sebastian ihop. De triumferade i den välspelade finalen med 7-5 mot Tony Svahn och årets överraskning Mats Lund.

- Fantastiskt kul att vinna, sa Sebastian som imponerade med sitt nätspel.

Annons

Annons

Från baslinjen dundrade Erik på precis som sin stora idol Roger Federer.

Det blev en underhållande final mellan de båda paren som gick obesegrade genom turneringen som lockade 16 spelare.

Långsands Tennisklubb är en sommarförening som skapar mervärden i Älvkarleby kommun. Den här veckan körs exempelvis tennisskoj för ungdomar med ett 20-tal deltagare.

Sedan kommer damtennisskolan och 13-14 juli blir det en stor jubileumshelg med årliga stortävlingen Helgcupen som får upplyft status till stor Jubileumscup med överraskningar för Långsandsborna.

Lars-Rune Ölund/Läsartext

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy