Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle

Kaos i Gävles skolkök efter Sodexos stora personaluppsägningar: "Det är rörigt just nu"

Det blev en rörig start för skolköken i Gävle kommun efter Sodexos stora personalneddragning. Lärare och rektorer fick hoppa in och jobba i köken på grund av personalbrist och Vallbacksskolan fick ingen matleverans.

– Jag tog på ett förkläde och och började jobba i köket, säger Victoria Strandberg Zarotti, biträdande rektor på Vallbacksskolan.

Victoria Strandberg Zarotti, biträdande rektor på Vallbacksskolan, är upprörd. "Det var rörigt första dagen. Det fanns varken mat eller tillräckligt med kökspersonal. Och ingen visste hur diskmaskinen fungerade."

Annons

I höstas varslades alla 330 anställda på Sodexo i Gävle om uppsägning efter att företaget förlorat upphandlingen om kommunens städ till skola och äldreomsorg. Många anställda har haft så kallade kombitjänster, där de arbetar med både matlagning och städning. Närmare hälften av de varslade har nu sagts upp och andra har fått gå ner till deltid. Den stora förändringen blev påtaglig när skolorna startade igen i torsdags. Under den första skoldagen var det rörigt på flera av de skolor som får mat från Sodexo. En av dem var Vallbacksskolan med drygt 400 elever.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan