Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Moderaternas radiopodd är en uppläxning av Lars Beckman

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Moderaterna i Gävle har tröttnat på Lars Beckmans (M) uppträdande i sociala medier. Arbetarbladet rapporterar att partiet nu beslutat att låta ett par av sina politiker ägna sig åt att producera poddradio på betald arbetstid. Udden är riktad mot Beckman.

Annons

Annons

Lars Beckman (M).

Bild: Annakarin Björnström

Syftet med partiets radioprogram är att utgöra en motvikt till Beckmans politiska budskap. Programmen ska uttryckligen vara ”motsatsen till Beckmans twittrande”, enligt politikerna som ska ägna arbetstid åt att spela in radio. Målet är sannolikt att på sikt föra Beckman ut ur strålkastarljuset och ge en annan bild av partiet i Gävle. "Vi ska vara så ärliga vi kan”, lovar nu istället moderaternas lokala radioproducenter.

Så pass öppet kritiska uttalanden avslöjar en del om värderingen av partikollegan Beckman. Radioprogrammen ska vara ”ärliga” och därmed ”motsatsen” till vad Beckman ägnar sig åt. Det är uppenbart för alla vad man vill få sagt med så välavvägda formuleringar. Mellan raderna.

Det går inte att uppfatta Moderaternas stora lokala radiosatsning som annat än en uppläxning av Lars Beckman. Ingen har väl tidigare hört talas om att ett parti i Gävle använder offentliga skattemedel för att göra radio, med det uttalade syftet att korrigera en av sina egna?

Men nu är Beckman ställd i skamvrån. Med dumstruten på hjässan. Avslöjad, hunsad och näpst. Av Moderaterna i Gävle.

Och som vanligt skrattar sossarna på sig inför Moderaternas amatörmässiga klantighet.

Jönssonligan

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan