Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

krönika

Jacob Hilding
Arbetarbladet är er tidning – kom och träffa oss!

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

För lite mer än två veckor sedan lanserade vi på Arbetarbladet vår satsning på mer lokal journalistik. Responsen från er läsare som hört av sig till mig har varit positiv – med en hel del tips på vad vi bör skriva om. Jag passar på att tacka för all respons!

Vill du ta del av den mest lokala journalistiken, trovärdig och oberoende, från hela Gästrikland och Norduppland – då är det Arbetarbladet som du ska läsa.

LÄS MER: Nu satsar vi ännu mer lokalt – så förändras tidningens arbete

Nära, är ett ord som vi gärna använder. För nära journalistik är inte bara en fråga om geografi, utan också att den berör. Men att vara nära 2019 är något helt annat än att vara nära 1979. Idag är avstånden mellan orter och människor kortare än det var då. För min morfar var det aldrig aktuellt att bo i föräldrahemmet långt ute på landet utanför Hedesunda och samtidigt jobba i Gävle. När jag, hans barnbarn, bor på samma gård där han gärna hade tillbringat mer tid ser jag inte det hindret. Självklart underlättar de tekniska möjligheterna för mig att kommunicera med redaktion och läsare på ett helt annat sätt. Det är helt enkelt en annan verklighet. På samma sätt har inte Arbetarbladet fysiska lokalredaktioner i alla de kommuner som vi bevakar. Vi har våra redaktioner i Gävle och i Sandviken. Samtidigt är våra reportrar dagligen ute på fältet i olika delar av vårt område.

Annons

Annons

Att ha en fysisk lokal på en ort har absolut sina fördelar, men 2019 finns även andra sätt att kommunicera och att vara nära våra läsare. Att ha ensamarbetande reportrar utspridda är heller inte bra för deras arbetsmiljö. Kollegor och närvarande chefer gör våra reportrar bättre. 2019 är dessutom hat och hot mot journalister något vi hela tiden tvingas att tänka på – vare sig vi vill det eller inte, och inte oviktigt för hur vi lägger upp vårt arbete.

Men som i de flesta andra sammanhang är det inte svartvitt, det är alltid skillnad att prata med en människa ansikte mot ansikte än genom till exempel Facebook messenger, genom ett mejl eller telefonsamtal. Det fysiska mötet bidrar till en helt annan kommunikation. Den logiken går även att överföra på mötet mellan journalist och läsare eller journalist och den vi intervjuar.

Ni kan därför räkna med att ni kommer att se mer av oss. Och vi vill höra era åsikter, tankar och tips om vår journalistik. Därför inleder vi nu en turné med det vi kallar läsarträffar.

Vi börjar på fredag, klockan 12-14.30 vid Coop i Hofors. Då träffar ni mig, vår sportchef Per Bäckström och Stina Dahle, vår reporter med ansvar för Hofors kommun. Vi ses där!

LÄS MER: "Vi lever och dör med er – just därför ska ni läsa oss"

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy