Annons

Annons

Annons

Simning

Läsartext
Läsartext: Fjärde raka 5-klubbssegern för Harnäs Skutskär Simsällskap

I helgen genomfördes simningens fjärde och sista 5-klubbstävling under 2019. Fjärran höjderbadet fylldes under lördagseftermiddagen med förväntansfulla och pirriga simmare som samlade poäng till sin klubb.

Text

Detta är en läsartext.

Annons

Gävle Simsällskap, Harnäs Skutskär Simsällskap, Sandvikens Sim-och Hoppklubb samt Sim 77 Hofors, var alla representerade och antalet unga simmare i distriktet är imponerande.

Varannan tävling simmades bröstsim och ryggsim och varannan var det bröstsim och frisim som gällde. Simmare födda 2009 eller tidigare simmade 50-meterssträckor och de födda 2010 eller senare gjorde upp över 25 meter.

Annons

Det fanns möjlighet att kvala ur sig ur tävlingen och sedan delta i tävlingsserien Gästrikeserien i de olika simsätten. Detta gjorde flera simmare från de fyra klubbarna och de får en första chans att tävla i Gästrikeserien redan på söndag 24:e novembrer på Fjärran höjderbadet.

Annons

För fjärde året i rad simmade Harnäs Skutskär Simsällskap hem totalsegern och fick med sig vandringspokalen hem genom att under de fyra deltävlingarna samla ihop 1290 poäng.

HSS hade under året också mest poäng i var och en av de fyra deltävlingarna. GSS tog andra platser i totalen med 786 poäng, SSHK var trea med 629 poäng och Sim 77 simmade hem 246 poäng.

Simmarna startar upp nästa 5-klubbssäsong den andra februari 2020 i Sandviken, men vill man se ungdomssimningar innan dess är man välkommen till Gästrikeserien på Fjärran höjderbadet nu på söndag 24:e november.

Sara Horn/Läsartext

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan