Annons

Annons

Annons

Tennis

Läsartext: Gävlespelare på tennisäventyr i Litauen

Nils-Ivar Thorell Gefle TK har i höst deltagit i världsmästerskap för läkare i WMTS( world medical tennis society) regi. Tävlingarna anordnades i Litauens huvudstad Vilnius under en vecka i augusti.

Text: 

Annons

I år hade även tandläkare möjlighet att ställa upp. 330 spelare från fyra världsdelar ställde upp, från Sverige kom tolv stycken spelare. Det spelades i öppen klass samt 5-årsklasser från 35 till 80+ i såväl singel, dubbel som mixed.

Vid förlust i första matchen förs man över i tröstturnering i sin klass. Nils-Ivar stod som segrare i herrsingel 80+ efter tre segrar och gick även till final i herrdubbel 75+ med finsk läkare. Samtidigt pågick även en medicinsk kongress i samma regi. Det blev även en del sightseeing i gamla stan, på elsparkcykel.

Annons

Annons

Till lag-VM i Umag, Kroatien för äldre veteraner blev GTK spelaren Nils-Ivar Thorell även uttagen i 80+ tillsammans med tre Stockholmsspelare. Tävlingarna spelades på fyra olika platser utmed den fina kusten i svenskt högsommarväder i mitten av september. 450 spelare deltog i klasser 65+ - 85+ herrar och damer.

Varje lagmatch innehåller två singlar och en dubbel. Sverige som var titel-försvarare blev gruppsegrare efter två segrar, och vann mot Canada i kvartsfinalen, men förlorade i semifinal mot Tyskland och blev till slut fyra bland 17 lag. Tävlingarna inramades med invigning under inmarsch med fanor samt prisutdelning i tennisstadion. Sverige deltog med cirka 30 spelare och herrar 70+ lyckades bäst med en andra plats.

Nils-Ivar Thorell/Läsartext

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan