Annons

Annons

Annons

Simon Ridell

ledare socialdemokratiskSimons satir

Simon Ridell
Simons satir: Public Service som högern egentligen vill ha den

Detta är en opinionstext.Tidningens hållning är oberoende socialdemokratisk.

Simon Ridell publicerar politisk satir under vinjetten "Simons satir". Det gör han när inspirationen faller på och det finns ett hett ämne som gör sig bra i textformen. Denna gång med anledning av högerns syn på Public Service.

Den konservativa högern – SD, M och KD – vill stärka Public Service saklighet och opartiskhet. Det är så de kallar det i alla fall, i själva verket vill de avskaffa Public Service eller åtminstone underminera opartiskheten. Här är AB ledares skiss på hur en tv-tablå i SVT skulle behöva se ut för att högern ska börja känna att "det här är ändå opartiskt!":

Simon Ridell har ordnat med en skiss på hur en SVT-tablå skulle se ut om högern själva fick välja. Foto: Jessica Gow/TT

Onsdag 21 oktober 2020

06.00-10.00 Morgonstudion

Dagens viktigaste bilbränder och högeranalyser. Ingen bilbrand i natt? Då repriserar vi gamla. Att Sverige står i brand är ändå ett faktum. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport men självklart ingen batikhäxe-kultur. Dessutom intervjuer med aktuella högerdebattörer. Väder kvart i och kvart över, med bilder från den svenska vintern som vi fick i år igen trots alla Gretas varningar. Även ständiga påminnelser om att det var 13 grader kallt på midsommar så klimathotet är definitivt inte på riktigt.

Annons

Annons

10.00-12.00 Sponsrade meddelanden från våra samarbetspartners

12.00-14.00 SVT Forum höjdpunkter

De bästa bitarna från förmiddagens debatt i riksdagen. Se Ulf Kristersson lämna Stefan Löfven mållös i slow motion – och alla andra tillfällen högerpolitiker kom med riktigt slagkraftiga argument som vänstern stod helt svarslösa inför. Även: Ett par riktigt vassa punchlines från Jimmie Åkesson – boom!

14.00-16.00 Sändningsuppehåll

Vi visar ett omfattande videomontage med bilbränder tonsatt med ödesmättad undergångsmusik medan vi klipper ihop det bästa från eftermiddagens riksdagsdebatt.

16.00-17.00 SVT Forum höjdpunkter

Eftermiddagens bästa högeridéer och galnaste vänsteridéer ihopklippta. Några rubriker: "Så inbillar sig vänstern att gängkriminaliteten kan bekämpas – hint: planen innefattar hallonsaft och bulle", "Här räddar SD Sverige från mer skadligt genusflum" och "Här skandalröstar sossarna mot en vacker hyllning av stormaktstiden till förmån för mer menskonst".

17.00-18.00 Korrespondenterna

Upprivande och ögonöppnande reportage, uteslutande från kommunistiska Venezuela och Nordkorea.

18.00-19.00 MINUS

Plus fast tvärtom. Se våra ädla och samhällsbärande företagare slingra sig elegant. Vi kastar din anmälan till konsumentverket i soptunnan – du skulle läst det finstilta.

19.00-20.00 NYHETERNA

Nyheter, sport och absolut ingen kultur.

Annons

20.00-21.00 Garanterat Greiderfritt

SVT:s nya "debattprogram" där vi lämnar Göran Greider kvar i rekvisitarummet. I övrigt, märkligt nog får man ändå säga, samma samtalsämnen som när Public Service var vänsterstyrt – kriminella nätverk, tiggeriförbud, flyktingfrågan och en skopa spännande konspirationsteorier. Håll till godo!

Annons

21.00-22.00 Uppdrag förvanskning

Programmet som ger de svar vi vill ha. Ikväll: Allting tyder på att hårdare straff inte betyder mindre brottslighet – Uppdrag förvanskning vänder och vrider på forskningen tills den har mer tillfredsställande svar.

22.00-23.00 Magkänslans värld

Programmet där vi struntar i vetenskapen och går på vår magkänsla istället. Ikväll: Vi frågar gubbar på stan om all forskning om klimathotet verkar rimlig. Spoilervarning: Nej, haha, det har ju redan snöat i Kiruna.

Missa heller inte vår reklamfinansierade fredags- och lördagsunderhållning:

Fredag:

20.00: Privatisera mera

Sveriges mest gränslösa underhållningsprogram där inget är omöjligt. Ikväll: Går det att privatisera sin egen pensionsångest?

21.00: Vem vet minst?

Programmet där vi struntar i om något är korrekt eller inte. Det är förjäkligt (kul) ändå. Vem kan killgissa på det mest övertygande sättet?

Lördag:

20.00: Helgmålsringning

Primetime helgmålsringning med vår blivande julvärd Ebba Busch Thor.

Annons

21.00: Vad f*n får jag för pengarna?

I tittarsuccén "Vad f*n får jag för pengarna?" låter vi deltagarnas kreativitet flöda – vem kan skatteplanera på det mest intrikata viset? I kvällens avsnitt får vi bland annat se en beundransvärt girig entreprenör trolla bort välfärdskronor rakt ner i en brevlåda på Seychellerna. Wow! Vi vill varna känsliga tittare från att se programmet från sjukbädden.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan