Annons

Annons

Annons

Annons

Rättelse: Fel i artikel om växthus – städarbete pågår på fastigheten

7 januari publicerades en artikel på arbetarbladet.se om ett växthus i Mörtebo där taket rasat in efter ett snöfall 2018 och det framstod som att ingenting gjorts åt skräpet på marken eller åt det förfallna växthuset. Det stämde inte och vi rättade texten på förmiddagen den 8 januari.

Malin Linander uppger att hon tagit körkort för att själv kunna använda grävmaskin vid röjning och rivning vid växthuset. Bild: Malin Linander

Annons

I själva verket pågår ett arbete med att städa upp på marken, enligt både ägaren och kommunen.

– Vi bedömer att de jobbar seriöst. Utifrån ser det kanske inte ut som att det händer så mycket, men vi bedömer att arbetet går framåt, sade Anna Bredberg, miljö– och hållbarhetschef vid Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning i den rättade versionen av texten.

Annons

En handläggare på Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning gjorde en inspektion i september 2019 och bekräftar nu ägarens uppgift om att omkring 1200 kvadratmeter var rivet.

Annons

I den första versionen av texten stod även att det var oklart med ägarskapet, med en hänvisning till gamla uppgifter från kommunen. Men det finns ett köpebrev, där Malin Linander köpt fastigheten av Nya Ockelbo Sallats konkursbo redan i augusti 2017. Att det inte fanns någon lagfart registrerad hos Lantmäteriet (kontrollerat den 9 januari) förändrar inte det. I artikeln framgick även att fordon var kvarlämnade på tomten. Ägaren påpekar att hon är i sin fulla rätt att ha fordon på sin privata tomt.

Artikeln gjordes av Gefle Dagblads redaktion, som Arbetarbladet då valde att publicera digitalt på arbetarbladet.se

Arbetarbladet beklagar och ber om ursäkt för felen och för att vi inte kontaktade Malin Linander före publiceringen.

Artikeln är nu avpublicerad.

Jacob Hilding, chefredaktör Arbetarbladet

Annons

Annons

Till toppen av sidan