Annons

Annons

Annons

GD/Gif-olympiaden 2020

Rösta! Ska GD/GIF ha invigning på fredagen även i år?

I fjol hölls GD/GIF-olympiadens invigningsfest med inmarsch och skylttävling på Gavlevallen fredag kväll.

Nu är det upp till er föräldrar och barn att rösta. Ska det vara fredagsinvigning även i år?

Årets GD/GIF hålls sista helgen i maj.

Text

GD/GIF-olympiaden har funnits i mer än 40 år. Varje år deltar omkring tretusen skolungdomar i årskurs 3-6. Det är ingen överdrift att påstå att GD/GIF-olympiaden är en institution i Gävle. Under tävlingshelgen samlas tusentals föräldrar runt friidrottsanläggningen Gunder Häggstadion för att heja, stötta, fixa fika och umgås.

Annons

Annons

I fjol var Gefle IF friidrott, som är huvudarrangör av GD/GIF-olympiaden tillsammans med Gefle Dagblad, även arrangör av U23-EM i friidrott. Inför den internationella tävlingen lades gräset om på Gunder Hägg-stadion. Därför fick inte inmarschen med skylttävlingen, eller den traditionella uppvärmningen med Friskis & Svettis, hållas där. Lösningen blev att flytta invigningen till Gavlevallen på fredagskvällen.

I fjol tågade klasserna in på Gavlevallen fredag kväll. Stämningen var god trots att vädret inte var det bästa.

Bild: Johan Järvestad

Där fick barnen tåga in på innerplanen och dansa till talanger från Helges, medan föräldrarna satt på läktaren.

Nu är frågan: Vad tycker du som tillhör en GD/GIF-familj är bäst? Gillade du upplägget med fredagsinvigningen? Eller känns det bättre att samlas tidigt lördag morgon och låta barnen tåga in på friidrottsarenan?

Så här har det vanligtvis sett ut på lördag morgon på GD/GIF-olympiaden. En skyltparad som tågar förbi huvudläktaren på Gunder Häggstadion för att sedan samlas på innerplan.

RÖSTA HÄR:

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan