Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaOckelbo

Jacob Hilding
HILDING: I dag träffar ni oss i Åmot – sen fortsätter vi satsa på nya träffar med er läsare

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

I dag, fredag, träffar ni oss från Arbetarbladet på Tempo i Åmot mellan klockan 12 och 14. Det är jag, vår marknadskoordinator Agneta Edin och Simon Larsson, Arbetarbladets reporter med fokus på Ockelbo kommun som är på plats. Då vill vi ha era åsikter om journalistiken som vi gör och få era tips om vad vi bör berätta om.

Det blir det åttonde stoppet på den turné som vi på Arbetarbladet kallar för läsarträffar. Sedan slutet på november har vi varit i Hofors, Ockelbo, Karlholm, Torsåker, Skutskär, Söderfors och Älvkarleby. Det har sammanfallit med den satsning som Arbetarbladet gör på lokal journalistik från våra fyra minsta kommuner. Det gör vi genom att ha reportrar med extra ansvar för just Tierp, Hofors, Älvkarleby och Ockelbo – men också genom att se till att vi har ett ännu bättre flöde av innehåll för just er i papperstidningen och på arbetarbladet.se. Det kommer vi att fortsätta med och utveckla ytterligare.

Annons

Annons

Det har varit mycket uppskattat av er som kommit för att träffa oss, men även bland er övriga läsare som jag pratar med – och som tycker att det är viktigt att vi träffar och bryr oss om läsare även utanför städerna.

Det är förstås självklart att vi gör det, utan våra betalande läsare skulle det inte finnas någon Arbetarbladet – oavsett var ni bor i vårt område.

Däremot är det inte självklart 2020 med den typen av läsarträffar som vi gör. Idag finns en mängd sätt att kommunicera med oss, ofta betydligt snabbare och mer lättillgängligt genom mejl eller sociala medier än att träffa oss. Samhället ser helt annorlunda ut idag än vad det gjorde då den närmaste kontakten var att besöka närmaste lokalredaktion.

De tekniska möjligheter till kontakt med Arbetarbladet och våra reportrar som finns idag är förstås av godo och har gett fantastiska möjligheter både för er läsare och för oss.

Men samtidigt är det mest oöverträffade mötet det som sker öga mot öga när två människor möts.

Vi vet att det ger både er läsare och oss väldigt mycket att träffas, prata och diskutera. Förståelsen och ödmjukheten som ofta infinner sig när två människor möts och pratar istället för att anonymt skriva till varandra bakom en datorskärm eller smart telefon blir så mycket större.

Så även om det 2020 inte är självklart med läsarträffar på det sätt som vi gjort är det viktigt för oss på Arbetarbladet för att få till de här bra mötena, för att lyssna på er, visa att vi bryr oss om er som även bor utanför de största städerna – att ni är viktiga för oss. För det är ni.

Annons

Annons

Därför kommer vi att fortsätta med de läsarträffar om vi påbörjat, även efter fredagens träff i Åmot. Nu kommer vi även att bredda det till orter som inte bara finns i våra fyra minsta kommuner.

För er som bor i Tierp, Älvkarleby, Hofors och Ockelbo kommuner så kommer vi att erbjuda helt nya möjligheter att träffa oss hos er – håll utkik i Arbetarbladet så får ni se!

LÄS MER: Vi lever och dör med er – just därför ska ni läsa oss

Annons

Annons

Till toppen av sidan