Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare + svar direkt: Köpis spelar för hög musik – jag vill shoppa utan störande ljud

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Till detaljhandeln i allmänhet, och Valbo köpcentrum i synnerhet.

"Musiken strömmade mot en redan utanför entrén", skriver signaturen Introvert som gärna shoppar tyst.

Bild: Catharina Hugosson

Jag har noterat att det i ökad utsträckning har börjat spelas ganska hög musik i butiker i städer och köpcentrum. Nu senast besökte jag Valbo köpcentrum, som håller på att rustas upp, och noterade att man även här har börjat spela hög musik i butiker och vistelseytor. Musiken strömmade mot en redan utanför entrén.

Annons

Annons

Säkert tycker många kunder att det är härligt och det har jag full förståelse för. Men en ganska stor del av befolkningen tycker nog inte det. Själv är jag, och många med mig, introvert och blir ofta besvärad av ljud. Det känns påträngande och stör mitt fokus. All lust att shoppa försvinner och jag vill bara därifrån, så fort som möjligt.

Musik är också ett ganska kraftfullt redskap för att skapa och förstärka olika sinnesstämningar. Musik som inte passar ens smak kan då bidra till att man upplever att ingenting annat heller känns bra. Och det är ju inte stimulerande för köplusten direkt.

Jag är ganska säker på att de som tycker att det är härligt med musik skulle komma och shoppa även om det var tystare i lokalerna. Men de som tycker att det känns påträngande kommer nog att låta bli shopping i dessa butiker. Lite tråkigare för en del, men passar kanske fler.

Själv kommer jag inte handla i Valbo nåt mer, om jag kan undvika det. I värsta fall får det bli näthandel för hela slanten.

Introvert som gärna shoppar tyst

SVAR DIREKT:

Hej

En viktig del i att skapa en bra upplevelse under shoppingturen är precis som du skriver – musik.

Att hitta rätt musik som passar de allra flesta besökare och att hålla en ljudnivå som inte stör.

Annons

Butikerna spelar sin musik som är anpassad efter deras målgrupper och i köpcentrumet spelar vi musik som passar en bredare målgrupp.

Gällande ljudnivån har vi inte gjort någon förändring, men självklart ser vi över det.

Hoppas att du vill besöka oss igen.

Med vänlig hälsning

Valbo Köpcentrum

Annons

Annons

Till toppen av sidan